Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Tο Sharp Netwalker PC-Z1 εν δράση

Ζυγίζει 409 γραμμάρια, διαθέτει το Ubuntu 9.04 και χωρά, χάρη στην 5 ιντσών οθόνη του, στην τσέπη του σακακιού σας. Μπορεί να εκκινήσει μόλις σε 3 δευτερόλεπτα, τόσο γρήγορα, δηλαδή, όσο ένα smartphone, ωστόσο το Netwalker μπορεί να τρέξει χωρίς κανένα περιορισμό εφαρμογές όπως τα Firefox, Thunderbird και τη σουίτα γραφείου OpenOffice.org.

Η χειριζόμενη με τη γραφίδα ή με το δάκτυλο σας οθόνη αφής του, λειτουργεί σε ανάλυση 1.024x600pixels. Διαθέτει ένα μειωμένο, σε σχέση με ένα netbook, μέγεθος (161,4x19,7x24,8mm) κι ένα μικρό πληκτρολόγιο, τα πλήκτρα του οποίου έχουν 14 χιλιοστά πλάτος και απέχουν μεταξύ τους κατά 0,8 χιλιοστά. Ως επεξεργαστή χρησιμοποιεί έναν i.MX51, ο οποίος έχει αναπτυχθεί ειδικά για χρήση σε netbooks.

Η μνήμη του ανέρχεται σε 512ΜΒ, ενώ μια μνήμη flash των 4GB διατίθεται για τις αποθηκευτικές σας ανάγκες. Κατά τα άλλα διαθέτει WLAN, USB κι ένα slot για κάρτες MicroSD.

Μικρότερο από ένα netbook, ισχυρότερο από ένα smartphone: αυτό το χαρακτηριστικό κατατάσσει το Netwalker σε μια κατηγορία που είναι γνωστή ως MID (Mobile Internet Device) ή ως Smartbook.

Το Netwalker θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Σεπτέμβριο σε μια τιμή της τάξης των 45.000 Γιέν (περίπου 334 ευρώ).

Δύο "hands on" βίντεο, τα οποία σας επισυνάπτουμε παρακάτω, δείχνουν εν δράση το MID της Sharp με την οθόνη αφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC