Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

Notebook με δύο οθόνες

Η εταιρεία gScreen παρουσίασε ένα notebook εξοπλισμένο με δύο οθόνες 15,4". Πρόκειται για ένα μοντέλο που έρχεται να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο W700 της Lenovo, το οποίο παρομοίως διαθέτει δύο οθόνες (με τη διαφορά ότι η δεύτερη οθόνη έχει μέγεθος 10 ίντσες).

Τα laptops με δύο οθόνες έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των σχεδιαστών, των ψηφιακών σκηνοθετών και των φωτογράφων. Η gScreen χρησιμοποιεί ένα ειδικό μηχανισμό που τοποθετεί τις οθόνες, τη μία πάνω στην άλλη, μέσα στο σώμα του laptop. Σέρνοντας τις, μπορείτε να τις ξεδιπλώσετε αποκτώντας όλη την επιφάνεια τους.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φορητό υπολογιστή είτε με τη μια είτε και με τις δύο οθόνες. Αναμένεται, επίσης, να κυκλοφορήσουν μικρότερα μοντέλα που θα ενσωματώνουν δύο οθόνες των 13 ιντσών. Η gScreen σκοπεύει να κυκλοφορήσει τα μοντέλα της μέχρι τον Δεκέμβριο. Μέχρι τότε θα έχει βελτιώσει το μηχανισμό τους και τη κατανάλωση ενέργειας.

Κατά τα άλλα τα φορητά διαθέτουν έναν Intel Core 2 Duo, 4GB μνήμη και μια Nvidia GF900M GT. Ο σκληρός δίσκος περιστρέφεται στα 7200rpm, ενώ ως λειτουργικό χρησιμοποιούνται τα Windows 7.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της gScreen, τον Gordon Stewart, το "Spacebook", ήτοι το laptop με τις δύο οθόνες "αποτελεί το ακριβώς αντίθετο ενός netbook". Η τιμή ανέρχεται σε περίπου 2.100 ευρώ.

ΠΗΓΗ:Gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC