Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

H Fujitsu σβήνει αρχεία σε... κλειστούς υπολογιστές

Η Fujitsu ανακοίνωσε το Lifebook S8390, ένα sub notebook το οποίο επιτρέπει το σβήσιμο αρχείων εξ αποστάσεως ακόμα και όταν είναι κλειστό. Η κατονομαζόμενη τεχνολογία Clearsure ενεργοποιείται μέσω ένα ειδικού module για το ευρέως διαδεδομένο στην Ασία "Personal Handyphone System" (PHS). Αν το notebook είναι μέσα στην εμβέλεια ενός συστήματος PHS, τότε ο χρήστης του μπορεί να εμποδίσει το μπουτάρισμα του ή να σβήσει αρχεία στο δίσκο. Το PHS μοιάζει με το χρησιμοποιούμενο σε ευρωπαϊκές χώρες σύστημα DECT (που χρησιμοποιείται από αρκετά ασύρματα τηλέφωνα).

Εκτός από την τεχνική σβησίματος αρχείων εξ αποστάσεως, το subnotebook διατίθεται με έναν Intel Core 2 Duo P8700 στα 2,53GHz ή έναν Celeron 900 στα 2,2GHz. Στο υπόλοιπο εξοπλισμό του φορητή υπολογιστή συμπεριλαμβάνονται μια οθόνη των 13,3", 1GB RAM και 160GB σκληρός δίσκος. Η μπαταρία βαστά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έως 10,5 ώρες.

Η Fujitsu θα κυκλοφορήσει το Lifebook S8390 το Σεπτέμβριο στην Ιαπωνία. Η τιμή του θα είναι περίπου 1.600 ευρώ. Για τη χρήση της τεχνολογία Clearsure θα υπάρχει ένα ετήσιο πάγιο της τάξης των 40 ευρώ.

ΠΗΓΗ:Fujitsu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC