Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009

Κινητό ανάβει …φούρνο!

Στη Νέα Υόρκη συνέβη ένα γεγονός το οποίο φαντάζει απίστευτο: σύμφωνα με τους New York Times ένας ενοικιαστής παρατήρησε ότι ο φούρνος αερίου που έχει στην κουζίνα ανάβει μόνος του, όταν ένα κινητό τηλέφωνο χτυπά σε κοντινή απόσταση! Και αυτό το αξιοσημείωτο συμβάν λαμβάνει χώρο με ένα συγκεκριμένο τύπο φούρνου αερίου: το μοντέλο Maytag CGR1425ADW. Μέχρι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης επισκέφτηκε τον εν λόγω διαμέρισμα για να της κάνει ο ενοικιαστής μια επίδειξη του …φαινομένου.

Η εκπρόσωπος τύπου της κατασκευάστριας εταιρίας του φούρνου ανάφερε ότι θα ζητηθεί η αντικατάσταση του φούρνου για να ερευνηθούν τα αίτια αυτής της κατάστασης. Πιθανόν να πρόκειται για ηλεκτρομαγνητικά αίτια, τα οποία μπορεί να δράσουν όταν το κινητό στέλνει σήματα με ισχύ έως 3Watt. Γι' αυτό και οι χρήστες ενός βηματοδότη καρδιάς δεν πρέπει να έχουν ένα κινητό τηλέφωνο κοντά στο στήθος τους.

Στο ακόλουθο βίντεο ο ενοικιαστής Andrei Melnikov κάνει μια επίδειξη για το πώς ένα Sony Ericsson μπορεί να ανάψει ένα φούρνο μικροκυμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC