Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Apple: κι ένα και δύο και πιο πολλά tablets

Όλο και πληθαίνουν (αλλά και ποικίλουν) οι φήμες για τα tablets της Apple. Οι νεότερες φήμες θέλουν την Apple να έχει στα σκαριά δύο ακόμα tablets, με οθόνες των 13 και 15 ιντσών. Κάτι που εκπλήσσει, καθώς οι ειδικοί της αγοράς έκαναν λόγο μόνο για ένα tablet με οθόνη 10 ιντσών. Η νέα πληροφορία έρχεται από το gizmodo.com, το blog των gadgets, το οποίο επικαλείται μια πηγή που έχει αποδειχτεί στο παρελθόν "100% αξιόπιστη".

Aυτή η πηγή κάνει λόγο για δύο πρωτότυπα με οθόνη αφής, σε διαγωνίους 13 και 15 ίντσες, κατασκευασμένα από αλουμίνιο και στο στιλ μεγάλων iPhones. Αυτά τα δύο πρωτότυπα τα είδε η "πηγή" σε ένα εργοστάσιο μιας εταιρείας στην κινέζικη πόλη Shenzhen, με ένα εκ των οποίων να τρέχει το Mac OS X 10.5. Ασαφές παραμένει αν αυτά τα δύο πρωτότυπα, ήταν demo ή προεκδόσεις. Η εν λόγω εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Apple, δεν είναι, ωστόσο, η Foxconn.

Αλλά και το Business Week έχει αναφερθεί πρόσφατα με ένα δημοσίευμα του για την ύπαρξη δύο διαφορετικών tablets, τα οποία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης. Ένα εξ αυτών δίνει την εικόνα ενός μεγευθυμένου iPod Touch, ενώ το δεύτερο διαθέτει μια σαφώς μεγαλύτερη οθόνη. Η Apple θα μπορούσε να ανακοινώσει το ένα ή και τα δύο tablets μέσα στο Σεπτέμβριο.

Με το μέγεθος των tablets σχετίζεται και η απάντηση στο ερώτημα τι λειτουργικό σύστημα θα τρέχουν αυτά. Το μικρότερο πιθανόν να τρέχει μια έκδοση του iPhone OS, ενώ το μεγαλύτερο μια πλήρη έκδοση του OS X. O ειδικευμένος σε θέματα της Apple αναλυτής Gene Munster κάνει λόγο και για μια "υβριδική" έκδοση του OS X, η οποία θα υποστηρίζει και σε μεγάλες οθόνες τις εφαρμογές του App Store.

ΠΗΓΕΣ: Business Week,
gizmodo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC