Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Windows 7: η Opera δεν θέλει λογότυπα στην επιλογή των browsers

Η νορβηγική Opera, που κατασκευάζει τον ομώνυμο browser, δεν εμπιστεύεται την πρόταση της Microsoft για την εμφάνιση ενός μενού επιλογής browser κατά την εγκατάσταση των Windows 7. Όπως εκτιμά η χρησιμοποίηση λογοτύπων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια προτίμηση του Internet Explorer (καθώς αυτό το λογότυπο είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμο).

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο 'TechFlash', ο Hakon Wium Lie, Chief Technology Officer της Οpera, ανάφερε ότι η χρησιμοποίηση λογοτύπων στο μενού επιλογής των browsers θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα να κάνει τους χρήστες να επιλέγουν τον Internet Explorer. Και αυτό διότι το μπλε «e” του λογοτύπου του Internet Explorer, μέσω της ενσωμάτωσης εδώ και χρόνια του browser στα Windows, έχει συσχετίσει στο μυαλό των χρηστών την πρόσβαση στο Internet με αυτό το λογότυπο, όπως πιστεύει ο Wium Lie.

Κατά τα άλλα, ωστόσο, δηλώνει ικανοποιημένος με την πρόταση της Microsoft. H, δε, χρησιμοποίηση των λογοτύπων θα μπορούσε να μπει απλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μην αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο.

Η Microsoft κατέληξε την τελευταία εβδομάδα σε συμφωνία με την ΕΕ για την ενσωμάτωση ενός μενού επιλογών των browsers στο νέο της λειτουργικό σύστημα. Αυτό το μενού θα απεικονίζει μια λίστα με τους πιο δημοφιλείς browsers και θα επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν στο λειτουργικό σύστημα αυτό που προτιμούν.

ΠΗΓΗ:TechFlash

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC