Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Windows 7: η Nvidia υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά

Aν ισχύουν τα όσα αναφέρει η Nvidia, τότε τα Windows 7 θα προσφέρουν σαφώς καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά από ότι οι προκάτοχοι τους. Σύμφωνα με την Nividia, το νέο λειτουργικό σύστημα είναι σε θέση να αναθέσει αποτελεσματικότερα συγκεκριμένα καθήκοντα στις τωρινές 3D κάρτες γραφικών.

Σε μια καταχώριση στο The Windows Blog, ο Chris Daniel, o οποίος είναι Product Manager της Nvidia, αναφέρει ότι τα Windows 7 αποτελούν το πρώτο λειτουργικό σύστημα στο οποίο ο επεξεργαστής γραφικών χρησιμοποιείται ως γνήσιος ...συνεργάτης της CPU. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος να εκμεταλλευτεί κανείς το τεράστιο δυναμικό των σύγχρονων chip γραφικών στην παράλληλη επεξεργασία δεδομένων.

Κάτι που θα αποβεί προς όφελος εκείνων που ζητάνε μεγάλες επιδόσεις στα γραφικά, όπως είναι, για παράδειγμα, οι φαν των παιχνιδιών, οι μηχανικοί και οι γραφίστες. Αυτούς θα τους βοηθήσει ιδιαίτερα το νέο DirectX Compute, το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα παράλληλης επεξεργασίας των τωρινών high-end καρτών γραφικών της Nvidia.

Σύμφωνα με τον Daniel το DirectX Compute θα χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις όπως τo SLI, τα παιχνίδια με τη ταυτόχρονη χρήση πολλών καρτών γραφικών, το 3D-Vision και ο υπολογισμός ρεαλιστικών φυσικών εφέ με το PhysX. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κάρτα γραφικών θα μπορούσε να δράσει ως ένας συνεπεξεργαστής.

ΠΗΓΗ:The Windows Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC