Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Windows 7: παράκαμψη του activation με ένα παλιό τρικ

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της τελικής έκδοσης RTM των Windows 7, εμφανίστηκε το νέο λειτουργικό σύστημα στα κανάλια ανταλλαγής αρχείων του Internet. Εκτός από τα αρχεία ISO των Windows 7, έχουν κυκλοφορήσει και προγράμματα τα οποία παρακάμπτουν τη λειτουργία activation του λειτουργικού συστήματος. Σε αυτό βοηθάνε οι εκδόσεις που διανέμει η Microsoft στους κατασκευαστές OEM.

Για να απλοποιήσει τη λειτουργία activation σε κατασκευαστές ΟΕΜ και σε εταιρικούς πελάτες της, η Microsoft επέτρεψε τη ενεργοποίηση των Windows 7, μέσω serial numbers, certifications και πίνακες BIOS SLIC. Αν αυτές οι τρεις παράμετροι ταιριάζουν μεταξύ τους, τότε τα Windows 7 ενεργοποιούνται, χωρίς να χρειάζεται κανείς να συνδεθεί με το server της εταιρείας ή να πάρει τηλέφωνο τη Microsoft.

Οι "πειρατές" φροντίζουν σε κάθε serial numbers να αντιστοιχήσουν ένα certification και εξομοιώνουν το BIOS ενός υπολογιστή ΟΕΜ. Κάτι που λειτουργεί και με το WGA, η εγκυρότητα του οποίου είναι απαραίτητη για μερικά updates.

Aν η Microsoft καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτή τη «χακιά» μέσω της λειτουργίας update παραμένει ακόμα άγνωστο. Όπως και να΄ χει θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να το κάνει. Πιθανόν να επιχειρήσει να μπλοκάρει κάποια serial numbers, αλλά έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπλοκάρει και χιλιάδες νόμιμες κόπιες των Windows.

ΠΗΓΗ:NeoWin, ComputerWorld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC