Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Η Western Digital κυκλοφορεί το πρώτο σκληρό 2,5’’ στο 1TB

Οι σκληροί δίσκοι χωρητικότητας 1ΤΒ έχουν εμφανιστεί καιρό στους υπολογιστές desktop και μάλιστα σε τιμές κάτω των 100 ευρώ. Tώρα και τα notebooks, που δέχονται σκληρούς δίσκους των 2,5’’, μπορούν να «γευτούν» αντίστοιχες χωρητικότητας. Ο Western Digital Scorpio Blue 1TB προσφέρει εκτός από τη μεγάλη χωρητικότητα και SATA interface με ταχύτητα μεταφοράς τα 3GB/s. Όποιος χρειάζεται λιγότερο αποθηκευτικό χώρο μπορεί να βολευτεί και με το μοντέλο των 750GB της ίδιας σειράς.

Σύμφωνα με τη Western Digital, ο Scorpio Blue 1TB αποτελεί τον πιο ήσυχο δίσκο του μεγέθους του που κυκλοφορεί στην αγορά, καθώς ενσωματώνει την τεχνολογία WhisperDrive, η οποία αποτρέπει τις περιττές περιστροφές. Ο δίσκος διαθέτει επίσης τις τεχνολογίες SchockGuard και SecurePark, όπερ σημαίνει ότι αντέχει σε κρούσεις ενώ εγγυάται και μακροχρόνια ασφαλή λειτουργία.

Φυσικά η τιμή του μοντέλου των 2,5’’ δεν είναι τόσο καλή όσο του μεγάλου «αδελφού» του των 3,5’’. Ο Western Digital Scorpio Blue 1TB θα κοστίζει 49,99 δολάρια, ενώ το μοντέλο των 750GB 189,99 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC