Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

To Twitter ανακαινίζεται

Ο Biz Stone, συνιδρυτής του Twitter, ανακοίνωσε την ανακαίνιση της κεντρικής σελίδας της δημοφιλούς υπηρεσίας micro blogging. Kαι αυτό γιατί η τωρινή υλοποίηση μπερδεύει ενώ δεν είναι αρκετά πληροφοριακή. «Πρέπει να δείξουμε με καλύτερο τρόπο ποιοι είμαστε», πιστεύει ο Stone.

Καθημερινά περνάνε πολλοί χρήστες από τη σελίδα του twitter αλλά δεν καταλαβαίνουν με τη μια τι πρέπει να κάνουν εκεί. Σε αυτούς το twitter πρέπει να εξηγεί καλύτερα τι μπορούν να κάνουν, δήλωσε ο Stone σε συζήτηση που είχε με την αμερικανίδα blogger Kara Swisher. H νέα σελίδα πρέπει να βγάζει τη «ζωντάνια» του twitter και θα μπει σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι επισκέπτες θα καλωσορίζονται με ένα νέο search box, που θα περιέχει ειδικές πληροφορίες για τη χρήση της υπηρεσίας όπως και τις τελευταίες τάσεις σχετικά με το twitter. Eπιπλέον θα μπορεί κανείς να δοκιμάζει την υπηρεσία χωρίς να χρειάζεται να εγγραφεί σε αυτήν. «Έτσι οι χρήστες θα παίρνουν μια ιδέα για το πώς λειτουργεί το Twitter”, πιστεύει ο Stone. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να γίνουν περισσότεροι ενεργά μέλη της υπηρεσίας.

Το twitter είναι κάτι σαν ...SMS του Internet. Ο καθένας που καταχωρείται σε αυτήν τη δωρεάν υπηρεσία μπορεί να γράψει μικρά μηνύματα (μέγιστου μήκου 140 χαρακτήρων). Aυτά, τα λεγόμενα tweets, μπορεί να τα μοιράσει στους υπόλοιπους χρήστες του twitter. Είναι επιπλέον δυνατό να δέχεται κανείς μηνύματα μόνο από επιλεγμένους χρήστες.


Ο Stone και ο πρόεδρος του Twitter Evan Williams σε παλιότερη συνεντευξη που έδωσαν στην Kara Swisher και το Walt Mossberg στο πλαίσιο της διάσκεψης D:All Things Digital που έγινε τέλη Μαίου 2009


ΠΗΓΗ:Kara Swisher Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC