Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Nintendo: πτώσεις στις πωλήσεις

Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις, που ανήλθε στο 40%, κατέγραψε η Nintendo για το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Κάτι που εν μέρει οφείλεται, όπως εκτιμά η μεγάλη ιαπωνική εταιρεία κατασκευής κονσολών, στο μεγάλο ανταγωνισμό που δέχθηκε από το Apple iPhone στην περιοχή των παιχνιδιών για φορητές συσκευές. Έτσι για πρώτη φορά η Nintendo αναγνωρίζει δημόσια ότι το smartphone της Apple μπορεί να κάνει ζημιά στο DS.

Ως άλλες αιτίες για τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις η Nintendo κατονόμασε το μειωμένο κύκλο εργασιών του Wii και την ενδυνάμωση του Γεν σε σχέση με τα άλλα νομίσματα. Ως συνέπεια των μειωμένων πωλήσεων ήταν να πέσει το λειτουργικό κέρδος της εταιρείας κατά 66%.

Τα παραπάνω νούμερα δεν αποτελούν έκπληξη: τα Wii και DS πουλούσαν για πολύ καιρό εξαιρετικά καλά και πιθανόν έτσι να δημιουργήθηκε σιγά-σιγά ένας κορεσμός της αγοράς. Η, δε, οικονομική κρίση έπαιξε και αυτή ρόλο κάνοντας τους χρήστες πιο συντηρητικούς στις αγορές τους.

Παρά τις πτωτικές πωλήσεις η Nintendo ελπίζει μέχρι το τέλος του έτους να πουλήσει συνολικά 26 εκατομμύρια Wii και 30 εκατομμύρια DS.

ΠΗΓΗ:bit.techΔεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC