Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009

Μείωση κερδών για την Microsoft

Aν και τα Windows 7 και το πρόγραμμα upgrade σ' αυτά έχουν φέρει ήδη 276 εκατομμύρια δολάρια στην Microsoft, η εταιρεία είδε να πέφτουν τα κέρδη της και οι πωλήσεις της σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο το 1986, ένα γεγονός που προκάλεσε πάνω από 8% πτώση στην μετοχή της.

Συγκεκριμένα η Microsoft έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2009, που τελείωσε στις 30 Ιουνίου, με κύκλο εργασιών στα 13,1 δισεκατομμύρια δολάρια κάτι που αντιστοιχεί σε 17% μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό. Πτώση υπήρχε και στο καθαρό κέρδος της εταιρείας, το οποίο έπεσε κατά 29% στα 3,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά το οικονομικό έτος 09/09 έκλεισε με ένα κύκλο εργασιών της τάξης των 58,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάτι που αντιστοιχεί σε μια μείωση κατά 3% σε σχέση με πέρσι. Το λειτουργικό κέρδος και το καθαρό κέρδος έπεσαν κατά 9% και 18% αντίστοιχα (ήτοι 20,36 και 14,57 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα).

Η Μicrosoft ελπίζει σε μια ανάκαμψη με την αρωγή των Windows 7. Επειδή αυτά έχουν μέχρι στιγμής θετική αποδοχή από το διεθνές κοινό, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Chris Liddell, εκτιμά ότι τα χειρότερα πέρασαν. Ένα ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού κόστους, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την απόλυση 5.000 υπαλλήλων της εταιρείας, θα προσφέρει μια πρόσθετη ανακούφιση στην Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC