Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Κλείνει σήμερα η συμφωνία Microsoft-Yahoo;

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Microsoft και Yahoo. Αρχικά η Microsoft είχε δηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Yahoo, κάποια στιγμή οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν, για να συνεχιστούν ξανά αργότερα, με τις τελευταίες εξελίξεις να αναφέρουν ότι σύντομα θα καταλήξουν σε ένα αίσιο τέλος. Οι δύο εταιρείες βρίσκονται πολύ κοντά στη σύναψη συνεργασίας κάτι που πιθανόν θα ανακοινωθεί σήμερα.

Όπως αναφέρει ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal η ευρισκόμενη σε κρίση Yahoo είναι πιθανό να στραφεί στις τεχνολογίες αναζήτησης της Microsoft. Το οποίο σημαίνει ότι η ομώνυμη μηχανή αναζήτησης της θα ...μεταμορφωθεί στην Bing, τη νέα μηχανής αναζήτησης της Microsoft που τέθηκε σε λειτουργία πριν λίγο καιρό.

Η συμφωνία αναμένεται να δώσει ώθηση και στις δύο, καθώς αφενός η Microsoft θα ενισχύσει τη θέση απέναντι στη Google, που αποτελεί το βασικό ανταγωνιστή και κυρίαρχο στις αναζητήσεις στο Web, αφετέρου η Yahoo θα μπορέσει να ορθοποδήσει μπαίνοντας πιο δυναμικά, με την αρωγή της Microsoft, στην πολλά υποσχόμενη αγορά της online διαφήμισης.

ΠΗΓΗ:WSJ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC