Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Leica S2: DSLR στα 37Mpixels και στα 18.600 ευρώ!

Η νέα φωτογραφική μηχανή DSLR της γερμανικής Leica εκπλήσσει με την εξαιρετικά μεγάλη ανάλυση της αλλά και τη εντυπωσιακά μεγάλη τιμή της. Πρόκειται για τον εκπρόσωπο μιας σειράς (της S) που δίνει βαρύτητα στην ευχρηστία: ο μεγέθους 45x30mm αισθητήρας της Kodak έχει ενσωματωθεί σε ένα σώμα των 35mm, κάνοντας την S2 μικρότερη ακόμα και από την Canon EOS-1D Mark III.

Στο τομέα της ποιότητας εικόνας, το νέο κορυφαίο μοντέλο της Leica τοποθετείται πολύ πάνω από το ανταγωνισμό εξ Ιαπωνίας - τα 37,5MPixels την εκτοξεύουν στην κατηγορία των απόλυτων φωτογραφικών μηχανών, όπως είναι εκείνες που χρησιμοποιούνται για φωτογραφήσεις στο διάστημα.

Φυσικά τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά έχουν το αντίτιμο τους: η επαγγελματική μηχανή της Leica κοστίζει 18.000 ευρώ, κάτι που την κάνει απλησίαστη στους ...κοινούς θνητούς.

Όσοι τα έχουν και θέλουν κάτι επιπλέον μπορούν να καταβάλουν περί τα 22.000 ευρώ για να αποκτήσουν την ειδική έκδοση S2-P. Οι, δε, συνολικά οκτώ διαθέσιμοι φακοί κοστίζουν από 3.500 έως 6.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC