Κυριακή, 26 Ιουλίου 2009

Κρίσιμο κενό ασφαλείας στον Internet Explorer

Η Microsoft προειδοποιεί για ένα κρίσιμο κενό ασφαλείας στον Internet Explorer και ένα λιγότερο σημαντικό στο Visual Studio. Για αυτά τα κενά ασφαλείας αναφέρεται η Microsoft στο Technet Blog. Αν και δεν αναλύει με λεπτομέρειες ποιο είναι το πρόβλημα στον ΙΕ, λαμβάνοντας υπόψη το χαρακτηρισμό του και τη βιασύνη αντιμετώπισης του φαίνεται ότι πρέπει να είναι κάτι το σοβαρό.

Όσον αφορά στο πρόβλημα του Internet Explorer η Microsoft θεωρεί ότι είναι κρίσιμο, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται μια «βαθιά» επέμβαση στον browser για να αντιμετωπιστεί.
Τα προβλήματα με το Visual Studio δεν είναι τόσο σημαντικά, αφορούν, δε, εφαρμογές που αναπτύσσει κανείς με αυτό.

Και τα δύο κενά ασφαλείας θα αντιμετωπιστούν με την κυκλοφορία ενός patch – και νωρίτερα από το καθιερωμένο patch day – την Τρίτη στις 28 Ιουλίου. Τότε η Microsoft θα δώσει στη δημοσιότητα και αναλυτικότερα στοιχεία γι’ αυτά. Τα κενά αφορούν τα Windows 2000, Windows XP και Vista, Windows Server 2003 και 2008 όπου έχουν εγκατασταθεί τα Internet Explorer 6, 7 και 8, Microsoft Visual Studio .NET 2003, Visual Studio 2005 και 2008 όπως και η Visual C++ 2005 και 2008.

ΠΗΓΗ:TechNet Blogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC