Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

H SAS διατηρεί την κυριαρχία της στη διαχείριση λειτουργικού κινδύνου

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η SAS διατήρησε την κυριαρχία της στη σχετική μελέτη της Chartis Research για τα Συστήματα Διαχείρισης Λειτουργικού Κινδύνου για το 2009. Συγκεκριμένα, από το 2005, η Chartis έχει τοποθετήσει τη λύση SAS OpRisk Management στο κορυφαίο σημείο τόσο για την πληρότητά της όσο και για την προοπτική μεριδίου αγοράς.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Chartis, η αξία της παγκόσμιας αγοράς διαχείρισης λειτουργικού κινδύνου θα φτάσει τα $1,68 δις το 2013. Η μελέτη της Chartis εξετάζει τόσο τη ζήτηση όσο και την προσφορά της αγοράς, καλύπτοντας τη βασική αγορά και τις ρυθμιστικές απαιτήσεις, καθώς και το ανταγωνιστικό σκηνικό. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιελάμβαναν τη βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του προμηθευτή, τη δυνατότητα διαχείρισης δεδομένων, τα χαρακτηριστικά του προμηθευτή, τη διαδικασία υλοποίησης, την ευχρηστία, την πολυπλοκότητα, τη δυνατότητα προσαρμογής/ευελιξίας και φυσικά το κόστος.

“Οι δυνατότητες του SAS OpRisk Management και του λογισμικού και των υπηρεσιών διαχείρισης επιχειρηματικού κινδύνου της SAS συνεχίζουν να κατακτούν τις υψηλότερες θέσεις μας,” δηλώνει ο Peyman Mestchian, Head of Advisory Board της Chartis. “Η SAS συνεχίζει να επιδεικνύει την καινοτομία και την αφοσίωσή της στην επίλυση των αυξανόμενων πελατειακών αναγκών για διαχείριση κινδύνου.”

Σύμφωνα με την Chartis, ένας επιτυχημένος προμηθευτής λύσεων διαχείρισης λειτουργικού κινδύνου, όπως η SAS, πρέπει να προσφέρει μια ευέλικτη τεχνολογική δομή, συνεχή καινοτομία, κλιμακούμενες πωλήσεις και στρατηγική marketing, τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να παρέχει ένα “one-stop shop” για λύσεις λειτουργικού και πιστωτικού κινδύνου και κινδύνου αγοράς ως μέρος μιας ολοκληρωμένης πρότασης.

Η SAS αναφέρεται ιδιαίτερα ισχυρή σε θέματα τεχνολογικής δομής καθώς “εξετάζει τη διαχείριση λειτουργικού κινδύνου ως αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής αρχιτεκτονικής διαχείρισης επιχειρηματικού κινδύνου και συμμόρφωσης.”

H Chartis υπογραμμίζει επίσης ότι η SAS “επιδεικνύει μια συνεχή ροή καινοτομίας τα δύο τελευταία χρόνια”, καθώς και μια “ισχυρή ομάδα άμεσων πωλήσεων.” Τέλος, η SAS αναφέρεται ως ένας από τους ηγέτες στην τοποθέτησή της ως one-stop shop για λογισμικό διαχείρισης κινδύνου, ειδικά με την προσθήκη λύσεων καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος όπως η SAS Anti-Money Laundering & fraud detection.

Αυτό φαντάζει ιδιαίτερα ελκυστικό για “αναπτυσσόμενες περιοχές της Μέσης Ανατολής, Άπω Ανατολής, Αφρικής, Νότιας Αμερικής και Ανατολικής Ευρώπης, στις οποίες ο Επικεφαλής Κινδύνου των οργανισμών, ή ένα κεντρικό τμήμα λήψης αποφάσεων, αναζητά μια συνολική λύση διαχείρισης επιχειρηματικού κινδύνου.”

Το SAS OpRisk Management είναι μια ολοκληρωμένη λύση που βασίζεται στο SAS Business Analytics Framework, ένα δυναμικό συνδυασμό δυνατοτήτων ενοποίησης δεδομένων, analytics και αναφορών. Βοηθά τις επιχειρήσεις να βελτιστοποιούν την κατανομή των κεφαλαίων μετριάζοντας τους κινδύνους σε όλους τους τομείς.

Η SAS τοποθετήθηκε επίσης στην πρώτη θέση στην κατηγορία της “βασικής τεχνολογίας κινδύνου” για τρίτη συνεχή χρονιά και πρώτη στην κατηγορία “λειτουργικού κινδύνου και διακυβέρνησης, κινδύνου και συμμόρφωσης” στη μελέτη RiskTech 100 της Chartis Research τον Οκτώβρη του 2008.

Σήμερα, περισσότεροι από 200 οργανισμοί χρησιμοποιούν τις λύσεις διαχείρισης λειτουργικού κινδύνου της SAS. Σ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι: ABN Amro (Ολλανδία), Caisse Nationale des Caisses d’ Epargne (Γαλλία), ING (Ολλανδία), Kookmin Bank (Κορέα), Riyad Bank (Σαουδική Αραβία), Vattenfall (Σουηδία) και Woori Bank (Κορέα).


ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC