Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

Εικόνες από τον Firefox 4.0 και Aero theme για την τωρινή έκδοση

Η ομάδα ανάπτυξης του Firefox δημοσίευσε ξανά screenshots από μια μελλοντική έκδοση του browser. Αυτή τη φορά τα screenshots αφορούν τη σχετικά ...μακρινή έκδοση 4.0. Η Mozilla στέκεται βασικά στο ερώτημα αν τα tabs πρέπει να εμφανίζονται πάνω ή κάτω από τη μπάρα διευθύνσεων.

Το πρώτο θυμίζει έντονα τον Chrome, τον browser της Google. Το τελευταίο ανταποκρίνεται στο σημερινό τρόπο απεικόνισης. Στο blog της ομάδας ανάπτυξης οι προγραμματιστές αναφέρουν τα υπέρ και κατά της εκάστοτε πρότασης με διαφορετικά screenshots. Ενώ, μεταξύ άλλων, η εξοικονόμηση χώρου συνηγορεί υπέρ της οπτικής του Chrome, αυτός ο σχεδιασμός δεν αφήνει χώρο για τον τίτλο.

Και ενώ η ομάδα ανάπτυξης του Firefox προβληματίζεται για την εμφάνιση μιας μελλοντικής έκδοσης του browser, οι φαν ανέλαβαν δράση: το προβλεπόμενο για την έκδοση 3.7 "γυάλινο" ημιδιάφανο look του Aero είναι ήδη διαθέσιμο ως theme για τον Firefox 3.5.

Tο theme λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις του Firefox από την 3.0 και μετά. Για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τα Aero εφέ θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα Windows Vista ή τα Windows 7.

ΠΗΓΗ: Mozilla Wiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC