Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009

Eλεύθερη επιλογή browser στα Windows 7

Μετά τη πολύμηνη διαμάχη της Microsoft με την Κομισιόν, φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία. Όπως είναι γνωστό η Microsoft είχε ανακοινώσει αρχικά ότι θα διάθετε στην Ευρώπη τα Windows 7 χωρίς browser. Στα νέα της σχέδια, τα οποία φαίνεται να εγκρίνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περιλαμβάνεται η δυνατότητα εγκατάστασης όλων των browsers.

Aρχικά η Microsoft είχε προτείνει την κυκλοφορία μιας ειδικής έκδοσης των Windows 7 χωρίς τον Internet Explorer. Κάτι που δεν ήταν αρκετό για την Κομισιόν με αποτέλεσμα η Microsoft να επιστρέψει με μια νέα πρόταση, η οποία προβλέπει τα Windows 7 να διαθέτονται κανονικά με τον Internet Explorer, ωστόσο κατά την εγκατάσταση θα εμφανίζεται ένα παράθυρο επιλογών όπου ο χρήστης θα επιλέγει τον browser της αρεσκείας του. Αυτός ο browser όχι μόνο θα εγκαθίσταται απευθείας αλλά και θα απενεργοποιεί πλήρως τον Internet Explorer (αν επιλεγεί ένας browser διαφορετικός από αυτόν).

Αν τελικά τα βρουν μεταξύ τους, ως φαίνεται, η Microsoft και η Κομισιόν, τότε αυτό θα έχει μια θετική επίδραση στους ευρωπαίους χρήστες του νέου λειτουργικού συστήματος. Και αυτό καθώς η Microsoft επιβεβαίωσε ότι οι χρήστες των ευρωπαϊκών εκδόσεων θα έχουν όλες τις λειτουργίες της αμερικανικής και των υπόλοιπων διεθνών εκδόσεων. Κάτι που σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι θα είναι εφικτό το upgrade από τα Windows Vista ή τα Windows 7 RC στην τελική έκδοση χωρίς να χρειαστεί μια πλήρη επανεγκατάσταση εξ αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC