Σάββατο, 25 Ιουλίου 2009

Disney: ταινίες σε κάρτες μνήμης SD

Η Disney ξεκινά το Νοέμβριο στην Ιαπωνία ένα πείραμα προσφέροντας, σε συνεργασία με την Panasonic, ταινίες σε κάρτες micro SD. Ανάμεσα στις πρώτες ταινίες που θα μεταφέρει η Disney στις κάρτες SD είναι η επιτυχημένη τριλογία «Οι πειρατές της Καραϊβικής». Οι τιμές φαίνεται να είναι αρκετά τσουχτερές, αφού κάθε ταινία θα κοστίζει περίπου 37 ευρώ. Στο μέλλον αναμένεται όλες οι ταινίες της Disney να κυκλοφορούν στην Ιαπωνία τόσο σε DVD όσο και κάρτες micro SD.

H Disney θα χρησιμοποιεί ένα μηχανισμό προστασίας από αντιγραφές και σκοπεύει, μέσω των καρτών SD, να κάνει εφικτό το παίξιμο ταινιών σε μια πληθώρα συστημάτων – όπως Blu-ray players, επίπεδες οθόνες και κινητά τηλέφωνα.

Αυτή η κίνηση της Disney θα λέγαμε ότι μάλλον εκπλήσσει, καθώς μια αντίστοιχη ενέργεια, όσον αφορά στην μουσική, είχε κάνει και η SanDisk χωρίς ωστόσο επιτυχία. Πρόθεση της Disney είναι να καταφέρει να καθιερωθούν οι ταινίες SD στη ιαπωνική αγορά και με την αρωγή αυτής της επιτυχίας να τις κυκλοφορήσει και σε άλλες περιοχές του κόσμου .

ΠΗΓΗ:Fudzilla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC