Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009

CPU-Z 1.52.1

To CPU-Z είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για την απεικόνιση λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τον εγκαταστημένο επεξεργαστή. Όπως είναι τα στοιχεία του κατασκευαστή, η περιγραφή μοντέλου, η συχνότητα λειτουργίας, ο πολλαπλασιαστής, ο αριθμός πυρήνων και η τάση λειτουργίας. Παρά την ονομασία του το πρόγραμμα δεν περιορίζεται μόνο σε πληροφορίες σχετικά με τον επεξεργαστή. Μπορεί επιπλέον να μας δώσει στοιχεία για το motherboard και τον κατασκευαστή του, τη μνήμη, τη συχνότητα και τα timings αυτής, την έκδοση BIOS και το ενσωματωμένο chipset.

Η έκδοση CPU-Z 1.52 χαρακτηρίζεται από ένα μερικώς αλλαγμένο σχεδιασμό. Ένα πιο συμπαγές παράθυρο εκτέλεσης και μια οπτικά βελτιωμένη μπάρα εκτέλεσης διεργασιών προσδίδουν μια νέα αισθητική στο πρόγραμμα. Μια καρτέλα επ’ ονόματι "Graphics" δίνει άμεσα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, αντίστοιχες με αυτές του επεξεργαστή όπως, για παράδειγμα, τον κατασκευαστή, το μοντέλο, τη συχνότητα λειτουργίας, το μέγεθος μνήμης και μερικά ακόμα στοιχεία.

Εκτός από την υποστήριξη μερικών νέων chipsets και επεξεργαστών, το CPU-Z διαθέτει μια βελτιωμένη συμβατότητα με τα Windows 7. Επιπλέον ενσωματώθηκαν τα νέα εικονίδια για τους επεξεργαστές της Intel, τα οποία η τελευταία παρουσίασε πριν λίγο καιρό.

Οι ακριβείς αλλαγές της τελευταίας έκδοσης 1.52.1 δεν έχουν, ακόμα, ανακοινωθεί και πιθανόν να πρόκειται για καθαρά «Bugfix Release».

ΠΗΓΗ:cpuid.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC