Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Τα Windows 7 τρέχουν και σε «αρχαία» PCs με Pentium II!

Tα Windows 7 μπορούν να φορτώσουν και σε πολύ παλιούς υπολογιστές, όπως έδειξαν τα τεστ ενός χρήστη του forum “The Windows Club” επ’ ονόματι Hackerman1, ο οποίος κατάφερε να τα τρέξει σε ένα PC με το «μουσειακό» επεξεργαστή Intel Pentium II. O εν λόγω επεξεργαστής λειτουργούσε σε συχνότητα μόλις 266ΜΗz και ήταν εγκαταστημένος σ’ ένα σύστημα με, την ελλιπέστατη σήμερα, μνήμη των 98 ή 128ΜΒ. Το δε υποσύστημα γραφικών υποστηρίζονταν μέσω μιας κάρτας με 4ΜΒ μνήμη.

Εκκίνηση στο νέο λειτουργικό επιχειρήθηκε και με μόλις 64ΜΒ μνήμη, ωστόσο το σύστημα αρνήθηκε να εκκινήσει εμφανίζοντας μήνυμα λάθους ότι η μνήμη είναι ανεπαρκής. Σύντομα ο ίδιος χρήστης θα επιχειρήσει να φορτώσει τα Windows 7 σε ένα σύστημα με επεξεργαστή Pentium στα 166ΜΗz και μια κάρτα γραφικών μνήμης μόλις ενός ΜΒ.

Και άλλοι χρήστες έχουν κάνει παρόμοια πειράματα, δοκιμάζοντας τα Windows 7 σε πολύ παλιά συστήματα με τον K5 500 και τον Pentium II στα 333MHz. Στην τελευταία περίπτωση η εγκατάσταση διάρκεσε περίπου 17 ώρες, ενώ η εκκίνηση γύρω στα 17 λεπτά. Όπως είναι γνωστό η Microsoft θα κυκλοφορήσει στην αγορά τα Windows 7 στις 22 Οκτωβρίου 2009.Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC