Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

Windows 7: η Microsoft παρουσιάζει τις νέες συσκευασίες

Η Microsoft παρουσίασε τις συσκευασίες για τις εκδόσεις retail των Windows 7. Σ’ αυτές δεν έχουν γίνει μόνο γραφιστικές αλλαγές, αλλά και αλλαγές στις πλαστικές συσκευασίες τους. Στόχος είναι ένα απλό και καθαρό design, όπως αναφέρει ο Brandon LeBlanc της Microsoft στο επίσημο blog της ομάδας ανάπτυξης των Windows. Οι συσκευασίες τείνουν προς το format των αντίστοιχων συσκευασιών των Windows Vista, ωστόσο ανοίγουν πιο εύκολο και είναι περισσότερες φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός τους, σύμφωνα με τον LeBlanc, ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των πελατών, με το μεγάλο λογότυπο να δείχνει ξεκάθαρα περί τίνος πρόκειται. Και με τη χρήση μιας γραμματοσειράς μεγαλύτερου μεγέθους θα ξεχωρίζουν ευκολότερα μεταξύ τους οι διαφορετικές εκδόσεις, κάτι στο οποίο συμβάλει και η διαφορετική χρωματική σήμανση.

Μειώθηκε επίσης η γκάμα των συνοδευτικών, στα οποία θα βρείτε μόνο το πλαστικό κουτί, ένα φύλλο χαρτί και έναν απλό οδηγός εκκίνησης ("Getting Started" Guide). Η συσκευασία μπορεί να ανοίξει τόσο εύκολα όπως μια θήκη DVD και διαθέτει στην πάνω γωνία μια εύκολα αφαιρούμενη σφραγίδα. Στα Vista χρειαζόταν κανείς προσπάθεια για να μπορέσει να τα ανοίξει.

Το νέο πλαστικό καπάκι είναι σαφώς ελαφρύτερο και πιο εύκολα ανακυκλώσιμο. Όπως είναι γνωστό το νέο λειτουργικό της Microsoft θα μπει στα ράφια των καταστημάτων στις 22 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ:Windows Team BlogΔεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC