Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Olympus E-P1: μοντέρνα κάμερα σε ρετρό look

Η Olympus ανακοίνωσε το πρώτο της μοντέλο στο ρετρό format "Micro-FourThirds", σε μια υλοποίηση που είναι εμπνευσμένη από την εμφανιζόμενη την δεκαετία του '50 φωτογραφική μηχανή PEN. Μην σας ξεγελάει ωστόσο ο ρετρό σχεδιασμός της. Στο εσωτερικό της E-P1 "φωλιάζει" τεχνολογία του σήμερα.

Όπως ένας αισθητήρας Live-MOS των 12,3MPixels, μια λειτουργία σταθεροποίησης της εικόνας και ο νέος επεξεργαστής εικόνας TruePic-V που, σε σχέση με τους προκατόχους του, προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασία της εικόνας και κορυφαία ποιότητα λήψης σε ISO από 100 έως 6.400.

Στην πίσω πλευρά της E-P1 δεσπόζει μια οθόνη των 3 ιντσών. Ένα νέο περιβάλλον χρήσης υπόσχεται, δε, να απλοποιήσει τη χρήση της μηχανής, ενώ διάφοροι αυτοματισμοί υπόσχονται να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του φωτογράφου. Για παράδειγμα το i-Auto που αναγνωρίζει τις πιο συχνές καταστάσεις λήψεις και κάνει αυτόματα τις σχετικές ρυθμίσεις. Αλλά και η λειτουργία e-Portrait που βοηθά στη φωτογράφηση προσώπων.

Η λειτουργία πολλαπλών λήψεων κάνει εφικτή τη λήψη 3 φωτογραφιών το δευτερόλεπτο, ενώ αρκετοί θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα λήψης βίντεο HD στα 720p και με ταχύτητα 30 frames/sec.Kατά τα άλλα η E-P1 διαθέτει στερεοφωνικό μικρόφωνο, ενώ το focus μπορεί να αλλάξει κατά τη διάρκεια της λήψης. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποθηκεύονται σε κάρτες SD. Xρήσιμη και η ύπαρξη εξόδου HDMI που επιτρέπει την άμεση σύνδεση της μηχανής με την τηλεόραση.

Η Olypmus E-P1 θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούνιο σε δύο χρώματα (ασημί και άσπρο) και σε τιμή κοντά στα 800 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC