Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

Moby: "η RIAA πρέπει να …διαλυθεί!"

Η απόφαση του δικαστηρίου κατά της αμερικανίδας Jammie Thomas-Rasset, με βάση την οποία η τελευταία καλείται να πληρώσει το εξωφρενικό ποσό των 1,92 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράνομη διακίνηση 24 τραγουδιών στο Internet, δεν σοκάρισε μόνο την ίδια.

Αρκετοί καλλιτέχνες έμειναν κατάπληκτοι και έκριναν αρνητικά αυτήν την απόφαση, όπως ο Moby, ο οποίος σχολιάζοντας την είδηση στο blog του λέει τα εξής:"Αλλοίμονο! Τι απίστευτα ανόητη απόφαση ήταν αυτή. Έτσι θέλουν οι δισκογραφικές εταιρείες να προστατέψουν τα πνευματικά δικαιώματα; Να σέρνουν στα δικαστήρια μια μητέρα επειδή ακούει μουσική; Και να της ζητάνε 80.000 δολάρια για κάθε τραγούδι;"

Και συνεχίζει "Το να τιμωρείς κάποιους επειδή ακούν μουσική είναι ο εντελώς λάθος τρόπος για να προστατέψεις τη μουσική βιομηχανία. Ίσως οι δισκογραφικές να προτιμούν τον εύκολο τρόπο "κάνε τους να σε φοβηθούν για να σε σεβαστούν" από το να βρουν άλλους τρόπους να προσεγγίσουν τους φίλους της μουσικής. Πολύ καλύτερα θα δούλευε, κατά την προσωπική μου άποψη, το μοντέλο "βοηθά τους καλλιτέχνες να συνθέσουν καλά τραγούδια και δώσε τα στο κοινό σε μια λογική τιμή". Πραγματικά λυπάμαι που έκαναν τους φίλους της μουσικής ανά τον κόσμο να αισθάνονται άσχημα επειδή ακουν τα τραγούδια που τους αρέσουν.

H RIAA πρέπει να διαλυθεί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC