Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Εικόνες από το, σχεδόν έτοιμο, Mac OS X

Στο πλαίσιο της διάσκεψης WWDC που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι το νέο της λειτουργικό σύστημα Mac OS 10.6 είναι σχεδόν έτοιμο και ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Σεπτέμβριο. Μια σειρά screenshots από την σχεδόν έτοιμη Build 10A380 που διέρρευσαν στο Internet απεικονίζουν μερικές από τις νέες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος.

Οι σημαντικότερες αλλαγές του νέου Mac OS εντοπίζονται κάτω από το περιβάλλον εργασίας του. Το Snow Leopard "καθαρίστηκε" από τα περιττά και βελτιστοποιήθηκε, καταλαμβάνοντας πλέον λιγότερο χώρο στο σκληρό δίσκο από τον προκάτοχο του Mac OS X 10.5. Μεταξύ άλλων έχει βελτιωθεί η ταχύτητα, ενώ για πρώτη φορά σημαντικά προγράμματα του συστήματος υποστηρίζουν τα 64-bit. Εκτός αυτού γίνεται, πλέον, καλύτερη εκμετάλλευση των πολυπύρηνων επεξεργαστών.

Και την αύξηση της ταχύτητας δεν είναι ανάγκη να την μετρήσει κανείς, τη νιώθει από την πρώτη στιγμή. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που ένα πρόγραμμα φορτώνει πολλά objects (π.χ. fonts), φαίνεται ξεκάθαρα ότι το Snow Leopard είναι γρηγορότερο από τον προκάτοχο του.

ΠΗΓΗ:michaelflux.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC