Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Η Intel παρουσιάζει τους Core i3 και Core i5

Η Intel αναθεώρησε τη στρατηγική μάρκετινγκ που ακολουθούσε μέχρι τώρα, παρουσιάζοντας ένα νέο σύστημα ονοματαλογίας για τους επεξεργαστές της. Έτσι μελλοντικά, εκτός του Core i7, θα κυκλοφορήσουν επεξεργαστές με τις ονομασίες Core i3 και Core i5, ενώ η εμπορική ονομασία Centrino θα χρησιμοποιείται για άλλους σκοπούς.

Οι διάφορες εκδόσεις των πολυπύρηνων επεξεργαστών της εταιρείας, όπως οι Core 2 Duo και Core 2 Quad, θα προσφέρονται μελλοντικά υπό την ίδια εμπορική ονομασία: Core i3, Core i5 ή Core i7 (την τελευταία ονομασία την χρησιμοποιεί ήδη η Intel).

Τους επεξεργαστές με την ονομασία Core i3 τους προορίζει η Intel για την αγορά των νεοεισελθόντων, τους Core i5 για τη μέση κατηγορία και τους Core i7 θα τους προωθεί στο high-end κομμάτι της αγοράς. Έτσι δεν θα καθορίζει πλέον ο πυρήνας την ονομασία ενός επεξεργαστή αλλά οι λειτουργίες του. Το οποίο σημαίνει ότι ο επερχόμενος πυρήνας Lynnfield θα κυκλοφορήσει στην αγορά και ως Core i5 και ως Core i7. Η φορητή έκδοση Clarksfield θα πουληθεί αντιθέτως μόνο ως Core i7.Οι εμπορικές ονομασίες Celeron για το κάτω κομμάτι της αγοράς και Pentium για συστήματα μεταξύ των Celeron και Core θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν όπως και η ονομασία Atom. Ωστόσο όσον αφορά την πλατφόρμα Celeron θα χρησιμοποιείται μελλοντικά μόνο σε WLAN- και WiMAX-chips. Σήμερα η πλατφόρμα του Celeron περιλαμβάνει ένα πακέτο από επεξεργαστή, chipset και WLAN-chip.

H oνομασία vPro θα διατηρηθεί και θα περιγράφει μελλοντικά λειτουργίες ασφάλειας και διαχείρισης. Όταν χρησιμοποιηθεί στους επεξεργαστές της σειράς Core i5 και Core i7, αυτοί θα φέρνουν το σχετικό επίθεμα, ήτοι θα ονομάζονται, για παράδειγμα Core i5 vPro ή Core i7 vPro.

ΠΗΓΗ: Intel Blogs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC