Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Aφιερωμένο στα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης το λογότυπο της Google

Στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου μουσείου της Ακρόπολης που θα γίνουν σήμερα η Google άλλαξε (μόνο όσον αφορά την ελληνική έκδοση της) το λογότυπο της ώστε να τιμήσει αυτό το γεγονός.

Το νέο μουσείο της Ακρόπολης θα φιλοξενεί αρχαιολογικούς θησαυρούς από το 5 αιώνα π.Χ. και μετά, ενώ η επίσημη τελετή των εγκαινίων θα αναμεταδοθεί «ζωντανά» στις 20:00 το βράδυ από το επίσημο site του Μουσείου.

Το νέο μουσείο βρίσκεται 300 μέτρα κάτω από τον Παρθενώνα, κόστισε 130 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να δέχεται καθημερινά 10.000 επισκέψεις. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια εργασιών για την ολοκλήρωση του, ενώ ο αρχιτέκτονας Bernard Tschumi που το σχεδίασε χρησιμοποιεί κατά κόρον γυαλί και ατσάλι ώστε να επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάζουν και τα αρχαιολογικά αξιοθέατα του περιβάλλοντος χώρου. Η έναρξη λειτουργίας του αποτελεί και την ιδανική χρονική στιγμή για να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

To εισιτήριο για την είσοδο στο μουσείο είναι μόλις ένα ευρώ, ένα σημαντικό δέλεαρ για τους τουρίστες και όχι μόνο.Λόγω των εγκαινίων, απαγορεύεται έως και την Κυριακή η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε όλους τους δρόμους περιμετρικά του Μουσείου.

Από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και το πέραν των εκδηλώσεων θα διακοπεί η κυκλοφορία στους ίδιους δρόμους.

Από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Ακρόπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC