Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Διαθέσιμη για download η RC του Firefox 3.5

Η Mozilla ξεκίνησε τη διάθεση της έκδοσης Release Candidate της νέας γενιάς 3.5 του Firefox. Αν και η ομάδα ανάπτυξης την χαρακτηρίζει ως σταθερή, η RC1 απευθύνεται ως επί το πλείστον σε testers και προγραμματιστές, με τους τελικούς χρήστες να είναι καλύτερο να περιμένουν μέχρι την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.

Σε σχέση με την τελευταία τρέχουσα έκδοση της σειράς 3.0.x, η επόμενη έκδοση του Firefox φέρνει μια σειρά νεωτερισμών, με τους οποίους ο χρήστης μπορεί να "σερφάρει" ταχύτερα και ασφαλέστερα στο Internet. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνεται το mode "Private Browsing", μέσω του οποίου δεν αποθηκεύονται στοιχεία που θα μπορούσαν να προδώσουν τις συνήθεις σας και προσωπικά σας δεδομένα, όπως είναι οι σελίδες που έχετε επισκεφτεί, οι αναζητήσεις και έχετε κάνει, τα δεδομένα που συμπληρώνετε σε online φόρμες, τα cookies και τα προσωρινά αρχεία του Internet.

O JavaScript compiler "TraceMonkey" υπόσχεται να αυξήσει την ταχύτητα επεξεργασίας των σελίδων του Web, κάτι που θα φανεί ιδιαίτερα σε υπηρεσίες του Internet όπως είναι τα Web mails. Η υποστήριξη του "Geolocation" μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της απεικονιζόμενης πληροφορίας - για παράδειγμα η επίσκεψη σε ένα online οδηγό εστιατορίων θα ενεργοποιούσε την απεικόνιση των σχετικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας.

Τέλος η ομάδα ανάπτυξης του browser σκοπεύει να ενσωματώσει σε αυτόν τα τελευταία στάνταρ του Web, υιοθετώντας, για παράδειγμα τα νέα στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC