Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Φόβος για το Bing; H Google σχεδιάζει νέες λειτουργίες

Αφότου η Microsoft παρουσίασε στις αρχές Ιουνίου τη νέα μηχανή αναζήτησης Bing, κατάφερε να κερδίσει γρήγορα ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς. Κάτι που η Google δεν φαίνεται να έχει πάρει τόσο αψήφιστα όσο θέλει να περάσει προς τα έξω.

Όπως αναφέρει ένα δημοσίευμα του 'New York Post', ο Sergey Brin, ένας εκ των ιδρυτών της Google, έχει παραγγείλει στους προγραμματιστές της εταιρείας του να αναπτύξουν "επείγοντως updates" για τη μηχανή αναζήτησης. Και φέρεται να ηγείται μιας ομάδας, η οποία σκοπεύει να ανακαλύψει σε τι διαφέρει ο αλγόριθμος της Microsoft από αυτόν της Google.

Γενικά είναι σπάνιο φαινόμενο ο ιδρυτής της Google να ασχολείται προσωπικά με τέτοιες περιπτώσεις."Τα τελευταία δέκα χρόνια εμφανίστηκαν πολλές μηχανές αναζήτησης χωρίς επιτυχία, ωστόσο το Bing φαίνεται να έχει για τον Brin ξεχωριστό ενδιαφέρον", αναφέρει ένας Insider στην αμερικανική εφημερίδα.

Η Microsoft σκοπεύει να επενδύσει έως 100 εκατομμύρια δολάρια για τη διαφημιστική προβολή του Bing, με σκοπό να το κάνει δημοφιλή. Η Google δαπάνησε το τελευταίο έτος "μόνο" 25 εκατομμύρια δολάρια για τη διαφημιστική προβολή της. Σύμφωνα με τους ερευνητές αγοράς της ComScore, το Bing θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά του από 9,1 έως 11,1%.

ΠΗΓΗ:CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC