Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009

Acrobat.com: η Adobe "επιτίθεται" στην Google

H Adobe έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του Acrobat.com, μιας υπηρεσίας που έρχεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Google Docs. Διότι με αυτήν την υπηρεσία μπορείτε να παράγετε έγγραφα online και να τα επεξεργαστείτε από κοινού με μια ομάδα εργασίας.

Θεωρητικά το Acrobat.com προσφέρει την ίδια γκάμα λειτουργιών με το online office της Google - όπως φύλλα εργασίας, δημιουργία παρουσιάσεων (βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο), πρόγραμμα δημιουργίας κειμένων (buzzword) και λειτουργία δημιουργίας meeting. Η διαφορά, ωστόσο, με την Google είναι ότι η Adobe θέλει χρήματα για να σας απελευθερώσει το πλήρες δυναμικό της υπηρεσίας της (για παράδειγμα η δωρεάν έκδοση περιορίζεται στην εξαγωγή πέντε αρχείων PDF το μήνα).

Το συνδρομητικό μοντέλο της εταιρείας κάνει λόγο για 15 (Premium Basic, δυνατότητα δημιουργίας 10 εγγράφων PDF το μήνα) ή 40 δολάρια το μήνα (Premium Plus, κανένας περιορισμός) ή 150 ή 390 δολάρια το χρόνο. Επιπλέον προς το παρόν η Adobe δέχεται μόνο αμερικανικές πιστωτικές κάρτες για τη χρέωση της υπηρεσίας της. Συνεπώς πολύ δύσκολα οι χρήστες του Google Docs, και δη οι Ευρωπαίοι, θα στραφούν στην πρόταση της Adobe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC