Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Στις 30 Ιουνίου η τελική έκδοση του Firefox 3.5

Λίγο καιρό αφότου η Mozilla κυκλοφόρησε τρεις Release Candidate του Firefox 3.5, ετοιμάζεται για την τελική έκδοση. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα ανάπτυξης του browser, η τελική έκδοση θα είναι έτοιμη στις 30 Ιουνίου.Με αυτόν τον τρόπο η Mozilla τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει, για κυκλοφορία του Firefox 3.5 μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Σε σχέση με την τελευταία γενεά του Firefox, την 3.0.x, η επόμενη γενεά φέρνει μια σειρά νεωτερισμών, με τη βοήθεια των οποίων ο χρήστης θα μπορεί να σερφάρει ασφαλέστερα και ταχύτερα στο Web. Mεταξύ αυτών το mode ‘Private Browsing’, το οποίο δεν αποθηκεύει δεδομένα, όπως είναι οι σελίδες του Web που έχετε επισκεφτεί, τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει σε μια ηλεκτρονική φόρμα, τα προσωρινά αρχεία του Internet κ.α.

Ο JavaScript Compiler "TraceMonkey" υπόσχεται να αυξήσει την ταχύτητα επεξεργασίας σελίδων του Web, κάτι που θα γίνει
κυρίως εμφανές σε εφαρμογές όπως το Web mail. Η υποστήριξη του "Geolocation" μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της απεικονιζόμενης πληροφορίας - για παράδειγμα η επίσκεψη σε ένα online οδηγό εστιατορίων θα ενεργοποιούσε την απεικόνιση των σχετικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας.

Τέλος η ομάδα ανάπτυξης του browser σκοπεύει να ενσωματώσει σε αυτόν τα τελευταία στάνταρ του Web, υιοθετώντας, για παράδειγμα τα νέα στοιχεία και της HTML5, ώστε να μπορεί ο browser να απεικονίσει περιεχόμενο multimedia χωρίς τη χρήση πρόσθετων plug-ins.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC