Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2009

1,9 εκατομμύρια δολάρια για 24 τραγούδια!

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ η απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση παράνομης ανταλλαγής αρχείων μουσικής κατά της 32χρονης αμερικανίδας Jammie Thomas-Rasset . Σύμφωνα με αυτήν η τελευταία καλείται να καταβάλει 1,9 εκατομμύρια δολάρια (!) στις δισκογραφικές εταιρείες για την παράνομη διακίνηση 24 τραγουδιών μέσω του δίκτυου ανταλλαγής αρχείων Kazaa. Με αυτό τον τρόπο η Jammie Thomas Rasset θα πρέπει να πληρώσει 80.000 δολάρια για κάθε τραγούδι, ενώ αν τα κατέβαζε νόμιμα θα της κόστιζε 99 σεντς το κάθε κομμάτι.

Οι δισκογραφικές εταιρείες κατηγορούσαν τη μηνυθέντα, ότι διάνειμε περί τα 1.700 τραγούδια από το shared κατάλογο στο Kazaa, ωστόσο η κατηγορία επικεντρώθηκε σε 24 τίτλους τους οποίους η κατηγορούμενη κατέβασε και στη συνέχεια διάδωσε στο Internet. To δικαστήριο αποδέχτηκε το κατηγορητήριο, συμπληρώνοντας ότι η Jammie Thomas-Rasset είναι υπότροπος. Μια πρώτη δίκη κατά αυτής είχε λάβει χώρα το 2007, όταν τότε είχε κληθεί να αποζημιώσει τις δισκογραφικές εταιρείες με 222.000 δολάρια.

Ωστόσο το θέμα δεν θεωρείται λήξας. Όπως αναφέρει ο αμερικάνος νομικός Ray Beckerman στο Blog του «Recording Industry vs The People», η υπόθεση Thomas-Rasset θα έχει και άλλο γύρο. Ήδη ο δικηγόρος της την έχει εφεσιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC