Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

WWDC: τι μας ετοιμάζει η Apple;

Λίγο πριν ξεκινήσει μια διάσκεψη της Apple οργιάζουν οι φήμες για την ανακοίνωση νέων προϊόντων. Καθόλου περίεργο, λοιπόν, που στο πλαίσιο της διάσκεψης WWDC (World Wide Developers Conference) της Apple, η οποία θα διεξαχθεί αρχές Ιουνίου στο Σαν Φρανσίσκο, έχουν εμφανιστεί αρκετές φήμες, τις πιο ενδιαφέρουσες εκ των οποίων συγκέντρωσε το τεχνολογικό blog Gizmodo και μας τις παρουσιάζει.

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η ανακοίνωση ενός νέου iPhone, καθώς μια σχετική ανανέωση στο hardware θεωρείται αναγκαία σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά. Στην εμφάνιση του κινητού μάλλον δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα, αφού, όπως είναι γνωστό, η Apple κάνει ελάχιστες επεμβάσεις σε ένα σχεδιασμό που έχει πετύχει.

Μια βελτίωση που πρέπει να γίνει είναι η αναβάθμιση της εσωτερικής φωτογραφικής μηχανής, κάτι που αποτελεί ένα από τα αδύνατα σημεία του κινητού της Apple. Εκτός από ένα καλύτερο αισθητήρα περιμένουμε να δούμε και ένα καλύτερο φακό όπως και την υποστήριξη του Autofocus. Απαραίτητη θεωρείται και η ενσωμάτωση λειτουργιών εγγραφής βίντεο, κάτι που φαίνεται και από τα τελευταία beta firmwares της συσκευής. H Αpple δεν θα μπορούσε να αποφύγει αυτές τις λειτουργίες, έχοντας υπόψη ότι τις επόμενες μήνες η αγορά θα γεμίζει με κινητά Android.

Στην κατηγορία "Must-Haves" συγκαταλέγονται περισσότερη μνήμη και γρηγορότερος επεξεργαστής, ώστε να επιτρέπεται η εκτέλεση πιο «βαριών» εφαρμογών. Μια γενική αύξηση των επιδόσεων είναι επιτακτική και για μια βελτίωση της θέσης του iPhone στην αγορά των παιχνιδιών για φορητές συσκευές. Αντίθετα το τεχνολογικό blog θεωρεί απίθανη την ενσωμάτωση μιας οθόνης OLED.

Μια από τις φήμες που ακούγονται πολύ τους τελευταίους μήνες είναι η ανακοίνωση ενός netbook, στη μορφή ενός μεγάλου iPhone που θα διαφέρει από τα συνήθη netbooks και θα απλοποιεί περαιτέρω την πρόσβαση στο Internet.Bέβαια, το Gizmodo θεωρεί ότι αυτή η συσκευή δεν θα ανακοινωθεί στο WWDC γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς. Οι φήμες των τελευταίων ημερών επικεντρώνονται σε μια ενδεχόμενη κυκλοφορία μέσα στο Φθινόπωρο.

Όσον αφορά στο software, αναμένεται να δούμε τη νέα γενιά του λειτουργικού συστήματος "Snow Leopard" όπως και τις βελτιώσεις που θα φέρει.

ΠΗΓΗ:Gizmodo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC