Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Porno-Flashmob: το YouTube τελεί υπό επίθεση

Το Flashmob είναι ένα, κατά κανόνα, διασκεδαστικό γεγονός, όπου μαζεύονται όσο γίνεται περισσότερα άτομα στο ίδιο μέρος και εκτελούν όλοι μαζί κάτι το συγκεκριμένο. Για παράδειγμα μπορεί να κάνουν μαζικές παραγγελίες σε ένα fast food για να φέρουν τους υπαλλήλους στα όρια τους. Ένα Flashmob διαφορετικού είδους λαμβάνει χώρα στο YouTube: εκεί μαζεύονται οι χρήστες ενός forum και ανεβάζουν σε μικρό χρόνο, χιλιάδες βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

To προσωπικό προστασίας ανηλίκων από ακατάλληλο περιεχόμενο του YouTube μπορεί έτσι να «πελαγώσει» με αποτέλεσμα ακατάλληλο υλικό να παραμένει για πολλές ώρες διαθέσιμο σε όλους. Οι δράστες κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο στους υπαλλήλους του YouTube καθώς φροντίζουν να δώσουν στα ακατάλληλα βίντεο "αθώες" ονομασίες όπως "Hannah Montana" ή "Miley Cyrus". Ακόμα πιο δύσκολα είναι να εντοπιστούν ταινίες που στα πρώτα τους δευτερόλεπτα απεικονίζουν εικόνες ενός αθώου παιδικού φιλμ και στα επόμενο δείχνουν σκληρή τσόντα.

Για τις αιτίες αυτών των επιθέσεων έχουν εμφανιστεί στα forums διάφορες απόψεις. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να ξεμπροστιάσουν τις μεθόδους φιλτραρίσματος περιεχομένου του YouTube. Κάποιοι άλλοι τις εμφανίζουν ως μια μορφή εκδίκησης για το σβήσιμο μουσικών video clips από το YouTube, ενώ μερικοί παραδέχονται ότι το κάνουν απλά για πλάκα.
Το YouTube από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι έσβησε όλα τα ακατάλληλα βίντεο και απενεργοποίησε τους λογαριασμούς των χρηστών που τα ανέβασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC