Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

Τέλος η Nvidia από τους υπολογιστές της Dell;

H Dell, όπως αναφέρει το βρετανικό site "The Inquirer" επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, σκοπεύει βαθμιαία να σταματήσει να χρησιμοποιεί GPUs της Nvidia στα συστήματα της. Κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην Nvidia, καθώς το παράδειγμα της Dell, ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές OEM.

Αιτία γι' αυτή την απόφαση της Dell είναι τα προβλήματα που έχει η Nvidia με την ασφαλιστική της εταιρεία National Union Fire Insurance Company (NUFI). Προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το μεγάλο ποσοστό αστοχίας chips γραφικών της Nvidia σε notebooks μεγάλων κατασκευαστών, όπως είναι οι Dell, Toshiba, Apple, Asus, Samsung, Fujitsu αλλά και μικρότερων εταιρειών.

To παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή ή την επισκευή αρκετών δεκάδων χιλιάδων notebooks, κάτι που προκαλεί ένα πολύ μεγάλο κόστος και το οποίο μοιράζονται οι κατασκευαστές μαζί με την Nvidia και την ασφαλιστική της. Η αστοχία των chips οφείλεται στη χρήση φθηνών υλικών στην γραμμή παραγωγής της Nvidia το περασμένο έτος, κάτι που μπορεί, σε ειδικές περιπτώσεις, να προκαλέσει την αποκόλληση των GPUs από την πλακέτα τους.

Η Dell από την πλευρά της διέψευσε επίσημα ότι σκοπεύει να σταματήσει να χρησιμοποιεί chips της Nvidia στα συστήματα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC