Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

mbook: netbook τσέπης με οθόνη αφής

H σχετική άγνωστη (στην Ευρώπη) εταιρεία UMID ανακοίνωσε την διάθεση στην αγορά του "mbook M1", ενός μίνι netbook με οθόνη αφής και υποστήριξη των GPS και UMTS, GPS. Με πραγματικά μικρές διαστάσεις (158x18,6x94,1 χιλιοστά) και με βάρος που αγγίζει τα 315 γραμμάρια, το mbook χωράει άνετα στην τσέπη ενός σακακιού.

Εξαιτίας της οπτικής του και του μεγέθους της οθόνης του (4,8 ίντσες) θυμίζει εκ πρώτης όψεως το Nokias E90 Communicator. Όμως σε αντίθεση με το επαγγελματικό κινητό της Nokia στο εσωτερικό του συναντά κανείς τα συνήθη συστατικά ενός PC. Επιπλέον λειτουργεί στη «χορταστική» ανάλυση 1.024x600pixels κάτι που το κατατάσσει στην κατηγορία των netbooks και όχι των κινητών.

Κατά τα άλλα διαθέτει έναν Intel Atom Prozessor στα 1,3 GHz, μνήμη 512MB ή 1GB. Οι αποθηκευτικές του ανάγκες καλύπτονται με δίσκους SSDs (των 16 ή 32GB), ενώ μπορεί να αναβαθμιστεί περαιτέρω με τη χρήση καρτών Micro-SDHC. Εξαιτίας, δε, των μικρών του διαστάσεων διαθέτει μόνο μια θύρα USB (και μάλιστα τη Mini USB έκδοση της). Διαθέτει ακόμα θύρες DVB-H και DAB, με το DVB-T να ανήκει στο έξτρα εξοπλισμό του. Η, δε, ενσωματωμένη Web cam επιτρέπει τη διεξαγωγή βιντεοσυνομιλιών στα 1,3MPixels.

H συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο Internet με όλους τους τρόπους: με WLAN 802.11b/g, Bluetooth 2.0, UMTS/HSDPA και το WiMAX ως εξτρά. Επιπλέον διαθέτει και GPS ενώ μπορείτε να το επιλέξετε με Linux, Windows XP ή ακόμα και Windows Vista.

Το πληκτρολόγιο του είναι σχετικά μικρό (θα δυσκολέψει όσους έχουν χοντρά δάκτυλα), ενώ αντί ποντικιού υπάρχει στη θέση σας ένα καταδεικτικό αφής.

Το mbook κοστίζει, με 16GB δίσκο, περίπου 430 ευρώ, ενώ για ένα διπλασιασμό του χώρου θα χρειαστεί να καταβάλλετε άλλα 100 ευρώ περίπου. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα έρθει στην Ευρώπη και δη στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ:GIZMODO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC