Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Mε τεχνολογία TruMotion 200Hz οι νέες τηλεοράσεις LCD LH5000 της LG

Η LG Electronics ανακοινώνει τη διάθεση της νέας σειράς LCD τηλεοράσεων LH5000, που ξεχωρίζει χάρη στην τεχνολογία TruMotion 200Hz. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη ανάλυσης FULL HD 1080p, το δυναμικό λόγο αντίθεσης 80.000:1 και την τεχνολογία οθόνης Super IPS, η αξιοποίηση της TruMotion 200Hz επιτυγχάνει κρυστάλλινη ευκρίνεια εικόνας και ρεαλιστική κίνηση, ακόμη και σε σκηνές δράσης που εκτυλίσσονται με μεγάλη ταχύτητα.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία HD TruMotion 200Hz από την LG, προσφέρει φυσική κίνηση και πεντακάθαρη εικόνα, χωρίς την παραμικρή αίσθηση θολούρας. Σε αντίθεση με άλλες τηλεοράσεις, που εισάγουν μια σειρά από πλαστά ή παραποιημένα pixel ανάμεσα στα frames για να μειώσουν τη θόλωση της κίνησης, οι τηλεοράσεις της σειράς LCD LH5000 επιτυγχάνουν να μειώσουν το χρόνο απόκρισης και την αργή κίνηση της εικόνας, προσφέροντας ευκρινέστερες εικόνες χωρίς απώλειες στη λεπτομέρεια. Κατά αυτόν τον τρόπο κάθε pixel σε ανάλυση Full HD 1080p έχει πραγματική ευκρίνεια και απόδοση.

Η LG αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο οι τηλεοράσεις της επηρεάζουν το περιβάλλον είναι εξίσου σημαντικός με το πώς φαίνονται, ακούγονται και λειτουργούν. Για το λόγο αυτό, η σειρά LCD τηλεοράσεων LH5000 χρησιμοποιεί «Έξυπνη Τεχνολογία Εξοικονόμησης Ενέργειας» (Smart Energy Saving Plus), μια λειτουργία που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας στις τηλεοράσεις LCD έως και 73%.

Το βασικό στοιχείο της λειτουργίας αυτής είναι ο έξυπνος ανιχνευτής της LG, ο οποίος μειώνει την κατανάλωση ρεύματος, καθώς αναλύει το επίπεδο φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο και ρυθμίζει με ακρίβεια τον οπίσθιο φωτισμό της τηλεόρασης. Ακόμη ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του Intelligent Sensor, είναι ότι μειώνει την καταπόνηση της όρασης κατά τη διάρκεια εκτεταμένης θέασης, ρυθμίζοντας επιπλέον επιλογές όπως τα χρώματα, εξοικονομώντας ενέργεια και παράλληλα διατηρώντας την ποιότητα της εικόνας σε επίπεδο που διασφαλίζει την προστασία των ματιών του θεατή.

«Η σειρά τηλεοράσεων LCD LH5000 προσφέρει μοναδικές στιγμές high end θέασης στο σπίτι, με τη χρήση των πιο προηγμένων FULL HD 200Hz τεχνολογιών, πρωτοποριακών χαρακτηριστικών και μοντέρνο σχεδιασμό, καθιστώντας τις απόλυτα ταιριαστές στον χώρο, ενώ οι τιμές είναι απόλυτα προσιτές για να τις αποκτήσουν και να τις απολαμβάνουν όλοι», δήλωσε εμφατικά ο κ. Simon Kang, επικεφαλής της LG Home Entertainment Company και συνέχισε, «Η LG είναι ταυτισμένη με τον άψογο συνδυασμό έξυπνης τεχνολογίας και μοντέρνου σχεδιασμού, σε προϊόντα που ταιριάζουν στους καταναλωτές και ομορφαίνουν τη ζωή τους και αναμφίβολα, η νέα σειρά τηλεοράσεων LH5000 απαντά με επιτυχία σε αυτό το στόχο».

Οι «παρεμβάσεις» των θεατών στη νέα LH5000 δε σταματούν εδώ, καθώς σχεδιάστηκε για να προσφέρει απίστευτη απόδοση εικόνας, ενώ οι φανατικοί του είδους μπορούν να επέμβουν με ρυθμίσεις και να τελειοποιήσουν την εικόνα ακόμη περισσότερο. Αξιοποιώντας τη λειτουργία Picture Wizard, τις ειδικές ρυθμίσεις AV mode και την τεχνολογία 24p Real Cinema, επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση της ποιότητας της εικόνας της LH5000 για όλους τους τύπους προγραμμάτων. Έτσι, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ των επιλογών “Sport”, “Cinema” και “Game”, για να απολαμβάνει αθλητικές αναμεταδόσεις με ρεαλιστική κίνηση, κινηματογραφικές ταινίες με ολοζώντανα χρώματα και αξέχαστες εμπειρίες βιντεοπαιχνιδιών.

Επιπλέον, το Picture Wizard interface της LG, παρέχει στον καταναλωτή έναν εύχρηστο και φιλικό οδηγό επί της οθόνης, που του επιτρέπει να ρυθμίσει με μεγάλη ακρίβεια την LH5000 και να την προσαρμόσει σε διάφορους τύπους φωτισμού. Συμπληρωματικά, η δυνατότητα AV Mode με 3 ειδικές ρυθμίσεις, που συμπεριλαμβάνουν κινηματογραφικές ταινίες, αθλητικές εκπομπές και videogames, βελτιστοποιεί την ποιότητα της εικόνας και του ήχου με το πάτημα ενός μόλις πλήκτρου στο τηλεχειριστήριο, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Το μεγάλο, όμως, πλεονέκτημα των νέων LCD τηλεοράσεων LH5000 είναι η τεχνολογία 24p Real Cinema, που εξασφαλίζει απεικόνιση των ταινιών στο φυσικό επίπεδο των 24 frames το δευτερόλεπτο, ξεπερνώντας τα δεδομένα και φέρνοντας έναν αέρα καινοτομίας στο σαλόνι του θεατή, μια εμπειρία σχεδόν εφάμιλλη με αίθουσα κινηματογράφου!

Παράλληλα, η LH5000 είναι επίσης συμβατή με τα πιο πρόσφατα ψηφιακά format, προσφέροντας τις κατάλληλες εισόδους για την βολική σύνδεση άλλων συσκευών. Συγκεκριμένα, η συμβατότητα με HD DivX και USB 2.0 επιτρέπει στον καταναλωτή να απολαύσει εύκολα ταινίες υψηλής ανάλυσης και αρχεία βίντεο από το Ίντερνετ, ενώ οι επιπλέον τέσσερις θύρες HDMI 1.3, παρέχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με πολλαπλές high definition ή FULL HD πηγές διασφαλίζοντας το υψηλότερο επίπεδο ευκρίνειας και συμβατότητας.

Κι επειδή για μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία θέασης ο απόλυτος ήχος είναι εξίσου σημαντικός όσο η άριστη εικόνα, η LH 5000 χρησιμοποιεί το μοναδικό σύστημα μη ορατών ηχείων της LG, σε συνδυασμό με τη λειτουργία εξισορρόπησης ήχου Clear Voice II. Ο ειδικός του ήχου κ. Mark Levinson έχει συνεισφέρει στο σχεδιασμό και τη ρύθμιση των μη ορατών ηχείων, τα οποία χρησιμοποιούν ολόκληρο το εμπρόσθιο μέρος της τηλεόρασης ως πλατφόρμα ήχου, πετυχαίνοντας βαθύ και πλούσιο ήχο.

Επιπλέον, η λειτουργία εξισορρόπησης ήχου Clear Voice II βελτιώνει τη χροιά της ανθρώπινης φωνής, αναδεικνύοντάς την με καθαρότητα σε σχέση με τους ήχους στο background. Μάλιστα, η νέα έκδοση της τεχνολογίας Clear Voice, προσφέρει ρυθμίσεις 12 επιπέδων, επιτρέποντας στους θεατές να ελέγχουν κατά πόσο δίνεται έμφαση στις ανθρώπινες φωνές, ανάλογα με το προσωπικό τους γούστο.

Οι νέες τηλεοράσεις της σειράς LG LH5000 είναι ήδη διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
- Τεχνολογία TruMotion 200Hz
- 47’’, 42’’, 37’’ 200Ηz
- 32” 100Hz
- HDMI x 4
- Ανάλυση εικόνας Full HD 1920 x 1080p
- 24p Real Cinema
- Δυναμικός λόγος αντίθεσης 80.000:1
- Picture Wizard
- AV Mode
- Λειτουργία Expert Mode (ISF Ready – Imaging Sound Foundation)
- HD DivX
- USB 2.0
- Clear Voice II
- Μη ορατά ηχεία
- 10W + 10W (4 ηχεία διπλής κατεύθυνσης)
- Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας Energy Saving Plus

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC