Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Η Intel ανακοινώνει τους 8πύρηνους Nehalem-EX

Το απόγευμα της Τρίτης η Intel αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον Nehalem-EX, έναν επεξεργαστή σχεδιασμένο για συστήματα server που μπορούν να δεχθούν πολλαπλές CPU. O κατασκευασμένος με την τεχνολογία των 45nm επεξεργαστής διαθέτει 24MB cache (κάτι που αυξάνει τον αριθμό των τρανζίστορ του στα 2,3 δις), οκτώ πυρήνες ενώ υποστηρίζει το Hyper-Threading, όπερ σημαίνει ότι μπορεί να εκτελέσει, στην ιδανική περίπτωση, 16 εργασίες ταυτόχρονα.

Με τον Nehalem-EX είναι δυνατή η τοποθέτηση οκτώ επεξεργαστών σ' ένα σύστημα χωρίς να χρειάζονται ειδικά chips στο motherboard. Κάτι που μεταφράζεται σε 64 πυρήνες, 128 threads και μέχρι 2ΤΒ μνήμη σ' έναν server. Χρησιμοποιώντας ειδικά chips στο motherboard μπορεί να κτιστούν συστήματα με παραπάνω από οκτώ Nehalem-ΕΧ.

Επιπλέον ο Nehalem-EX έχει κληρονομήσει τις λειτουργίες του Nehalem ( Core i7), ήτοι το Turbo-Boost και τις τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ ο κάθε πυρήνας θα μπορεί να υπερσυχρονιστεί ξεχωριστά ανάλογα με το πόσο πολύ επιβαρύνεται. Σύμφωνα με την Intel o Nehalem-EX διαθέτει, σε σχέση με τον Xeon 7400, έως και εννιά φορές μεγαλύτερο εύρος μνήμης και είναι περισσότερο από 2,5 φορές γρηγορότερος στη διαχείριση βάσεων δεδομένων και έως 2,2 φορές γρηγορότερος στην εκτέλεση πράξεων κινητής υποδιαστολής.

H μαζική παραγωγή των Nehalem-EX θα ξεκινήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.ΠΗΓΗ:Intel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC