Σάββατο, 23 Μαΐου 2009

Ο Conficker "ζει και βασιλεύει"

Η πανδημία του Conficker δεν έχει λάβει τέλος.Όπως εκτιμάνε ερευνητές της Symantec ο ιός προσβάλει καθημερινά 50.000 υπολογιστές ανά τον κόσμο. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προστατέψουν τα δίκτυα τους από τις επιθέσεις ωστόσο, παρά τις προσπάθειες τους, δεν μπορούν πάντα να αποτρέψουν τη μόλυνση.

Στο Blog "View From The Bunker" ερευνητές της Symantec ανάφεραν ότι οι χώρες που έχουν τις περισσότερες προσβολές με τον Conficker είναι οι ΗΠΑ, Βραζιλία και Ινδία. Δημιούργησαν επιπλέον ένα χάρτη όπου απεικονίζει την παγκόσμια εξάπλωση του ιού από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και μετά. Σύμφωνα με αυτόν η Ευρώπη έχει επηρεαστεί λιγότερο σε σχέση με την Ασία και την Αμερική. Μόνο η Ιταλία και η Μ. Βρετανία εμφανίζουν μεγάλα ποσοστά μόλυνσης.

Ο Rick Wesson, μέλος του Conficker Working Group, κάνει λόγο για μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν ξοδέψει ήδη πολλά εκατομμύρια δολάρια για να «καθαρίσουν» τα δίκτυα τους από τον ιό. Σε αυτές περιλαμβάνονται και αρκετές της λεγόμενης λίστας "Fortune 1000", μεταξύ των οποίων και η Microsoft.

O Eugene Kaspersky, ιδρυτής και πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας κατασκευής antivirus, εξέφρασε το …σεβασμό του για την «επαγγελματικότητα» του εμπνευστή του Conficker. Είναι σίγουρος ότι ο ιός ελέγχεται από την Ουκρανία, δεν έχει, ωστόσο, αποδείξεις γι’ αυτό. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα αν οι εμπνευστές του ιού ήθελαν κάτι περισσότερο από χρήματα.

ΠΗΓΗ:ZDNET AUSTRALIA, VIEW FROM THE BUNKER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC