Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Bing:η Microsoft παρουσιάζει τη μηχανή αναζήτησης της

Η Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες που είχαν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα και παρουσίασε στη διάσκεψη "D:All Things Digital" τη νέα μηχανή αναζήτησης, η οποία ακούει στο όνομα Bing. Μια μηχανή που υπόσχεταινα πάει ένα βήμα παραπέρα από τις τωρινές μηχανές αναζήτησης.

Γι' αυτό το λόγο η Microsoft κατονόμασε το νέο της προϊόν ως τη "μηχανή των αποφάσεων". Μια μηχανή που θα βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν ευκολότερα αυτό που ζητάνε. Βασικά όταν κάποιος ψάχνει στο Internet επικεντρώνεται σε τέσσερα πράγματα: να πάρει μια απόφαση αγοράς, να προγραμματίσει τις διακοπές του, να βρει πληροφορίες για ένα πρόβλημα υγείας που τον απασχολεί, να βρει ένα κατάστημα στην περιοχή του.

Σύμφωνα με μια μελέτη της comScore το 30% όλων των αναζητήσεων στο Internet διακόπτονται, επειδή δεν οδηγούν σε επιτυχή αποτελέσματα. Επιπλέον πάνω από τα δύο τρίτα των αιτημάτων αναζήτησης πρέπει να ξαναδιατυπωθούν με αναλυτικότερο τρόπο, ώστε να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχοντας όλα αυτά κατά νου η Microsoft πρόσθεσε τα κατάλληλα εργαλεία που απλοποιούν τις αναζητήσεις.Πώς όμως δείχνει η νέα μηχανή αναζήτησης και πώς ξεχωρίζει από την Google;Σε απλές αιτήσεις αναζήτησης, που από το Bing αναγνωρίζονται μονοσήμαντα, συχνά εμφανίζεται μόνο ένα αποτέλεσμα το οποίο με βεβαιότητα περιέχει την επιθυμητή πληροφορία. Επιπλέον απεικονίζονται πολυάριθμες πληροφορίες για το εκάστοτε site που βρέθηκε κάτι που κάνει περιττή την επίσκεψη σ’ αυτόν, αν δεν χρειάζεται.

Κατά την αναζήτηση μιας εταιρείας, για παράδειγμα της Amazon, εμφανίζεται απευθείας το τηλέφωνο της τεχνικής υποστήριξης. Επιπλέον το Bing απεικονίζει πληροφορίες που συχνά ζητούνται απευθείας στα αποτελέσματα της αναζήτησης.Πολλές μικρές λειτουργίες φροντίζουν ώστε ο χρήστης να νιώθει πολύ καλά πληροφορημένος από το Bing και να βρει άμεσα αυτό που θέλει. Κατά την αναζήτηση ενός βίντεο, για παράδειγμα, εμφανίζεται ένα preview για να δει ο χρήστης αν είναι που ζητά. Κατά την αναζήτηση ενός προϊόντος θα έρχεται μπροστά σ' ένα μίγμα πληροφοριών από επαγγελματικά reviews και εκτιμήσεις αγοραστών. Και αν ψάχνει κανείς για ταξίδια θα χρησιμοποιούνται δεδομένα από την Farecast , μια εταιρεία την οποία εξαγόρασε πρόσφατα η Microsoft.Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η προεπισκόπηση ενός link. Πριν, λοιπόν, κάνετε κλικ σε ένα site μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το αν είναι το site που θέλετε με μια μικρή προεπισκόπηση των περιεχομένων του. Αυτό θα βοηθήσει, όπως πιστεύει η Microsoft, στη μείωση των ανεπιθύμητων κλικ.Το Bing θα είναι διαθέσιμο μέσα στις επόμενες ημέρες σε όλο τον κόσμο – το αργότερο μέχρι τις 3 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Microsoft Steve Ballmer εξήγησε γιατί επιλέχθηκε αυτό το όνομα τελικά. Γιατί είναι μια σύντομη λέξη, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ρήμα και γιατί δεν αφήνει το περιθώριο για αρνητικές παρερμηνείες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC