Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Windows 7: H Microsoft υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια


Kατά τη διάρκεια ανάπτυξης των Windows 7 η Microsoft συνεργάστηκε στενά με τους κατασκευαστές hardware. Μέσω της συνεργασίας της με τις AMD/ATI και Nvidia προσπάθησε να εξοπλίσει το νέο της λειτουργικό σύστημα με λειτουργίες που θα τους πρόσφεραν καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά.

Όπως δήλωσε ο Ameet Chitre, υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης της Microsoft για τα γραφικά στα Windows 7, στο blog των προγραμματιστών των Windows 7, το νέο λειτουργικό θα διαθέτει drivers που θα υπόσχονται καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια. Σύμφωνα με τον Chitre, έχουν γίνει, σε συνεργασία με τους κατασκευαστές καρτών γραφικών, μετατροπές στα μοντέλα τoυ Windows Display Driver, ώστε και η συμβατότητα να διασφαλίζεται και καλύτερες επιδόσεις να προσφέρονται.

Τα λεγόμενα του Chitre δεν κατάφερε να τα αποδείξει ένας άλλος blogger, o Adrian-Kingsley, που συνέκρινε τις επιδόσεις στα παιχνίδια ανάμεσα σε δύο συστήματα με τα Windows 7 RC Build και τα Windows Vista SP1 (τις τελευταίες, δηλαδή, υλοποιήσεις των δύο λειτουργικών συστημάτων).

Στα τεστ που έκανε, με διάφορες κάρτες γραφικών και μια σειρά διαφορετικών τίτλων παιχνιδιών, δεν βγήκε κάποιο συμπέρασμα: σε κάποιες μετρήσεις τα Vista είχαν το προβάδισμα σε κάποιες άλλες τα Windows 7. Συνολικά, δε, η απόδοση γραφικών των Windows 7 είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτή των Windows Vista SP1. Ωστόσο υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση, όταν η Microsoft κυκλοφορήσει τη τελική έκδοση του νέου της λειτουργικού.

Δείτε ακόμα: Adrian Kingsley-Hughes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC