Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Seagate Replica: η "χρονομηχανή" του PC

Θέλετε να απαλλαγείτε από το άγχος του backup; Ή μήπως να επαναφέρετε το Windows PC σας σε μια προηγούμενη κατάσταση του; Η λύση της Seagate υπόσχεται αυτό ακριβώς το πράγμα και μάλιστα σε περισσότερους από έναν υπολογιστές.

Ενώ η Apple είχε παρουσιάσει μια αντίστοιχη λύση σε software επίπεδο με τη ονομασία Time Machine από την εποχή του Mac ΟS X 10.5, η Seagate προσφέρει τη δική της χρονομηχανή, στη μορφή, ωστόσο, ενός σκληρού δίσκου (ο οποίος φροντίζει από μόνος του για την ασφάλεια και την επανάκτηση των δεδομένων παίρνοντας αυτόματα backup).

To απαραίτητο software βρίσκεται προεγκαστημένο στο σκληρό δίσκο και φροντίζει, μεταξύ άλλων, για την ασφάλεια των αρχείων σας – ακόμα και για αυτά που είναι ανοιχτά. Και όπως γίνεται με τη «χρονομηχανή» της Apple, τα παλιά αρχεία σβήνονται μόνο όταν δεν υπάρχει χώρος για την αποθήκευση των νέων αντιγράφων ασφαλείας.

Η, δε, εγκατάσταση του συστήματος είναι όσο πιο απλή γίνεται: συνδέετε το δίσκο backup της Seagate σε μια θύρα USB και επικυρώνετε με ένα κλικ στο ΟΚ την άδεια χρήσης του προγράμματος backup που ενσωματώνει. Η λήψη backup γίνεται αυτόματα στο background και δεν χρειάζεται χρονοπρογραμματισμός.

Ο σκληρός δίσκος της Seagate περιστρέφεται με 5.400 στροφές το λεπτό, ενώ τα δεδομένα μεταφέρονται με μια ταχύτητα της τάξης των 480 MBit/s. Ένα εξωτερικό τροφοδοτικό δεν είναι απαραίτητο, επειδή το Replica τραβάει ρεύμα από το USB .Oι σκληροί δίσκοι Replica της Seagate κυκλοφορούν σε χωρητικότητες 250 GB (130 δολάρια) και 500 GB (200 δολάρια).

ΠΗΓΗ:Seagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC