Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Pink: το νέο κινητό της Microsoft;


Μεταξύ της Microsoft και της αμερικανικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Verizon Wireless έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την κυκλοφορία στην αγορά ενός νέου Smartphones με οθόνη αφής.

Το νέο smartphone αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά αρχές του επόμενου έτους. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας 'Wall Street Journal' που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές από το εσωτερικό της Microsoft. Με αυτό τον τρόπο εντείνεται η φημολογία για την ανάπτυξη ενός ανταγωνιστικού στο iPhone κινητού από τη Microsoft, με την κωδική ονομασία Pink.

H συσκευή δεν θα παράγεται από τη Microsoft αλλά από μια τρίτη εταιρεία που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή. Η υλοποίηση θα είναι παρόμοια όπως στο Google Android. Η μεγάλη εταιρεία του Internet ανάπτυξε τη πλατφόρμα του λειτουργικού και συμμετείχε στην ανάπτυξη του κινητού, την κατασκευή και τη διάθεση ωστόσο την έχει αναλάβει η ταϊβανέζικη HTC.

Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Microsoft και της Verizon Wireless φαίνεται να υπάρχουν ακόμα πολλά θέματα ανοικτά. Για παράδειγμα δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα υπό ποιο brand name θα κυκλοφορήσει το νέο smartphοne στην αγορά.

Όπως και να'χει η συνεργασία των δύο μεγάλων εταιρειών μπορεί να προσφέρει και στις δύο αρκετά πλεονεκτήματα.Η Microsoft θα ήθελε να αντιπαραθέσει κάτι στη μεγάλη επιτυχία του iPhone και στην αυξανόμενη αποδοχή του Android. Η Verizon Wireless, μια κοινοπραξία μεταξύ της Verizon και της Vodafone, βλέπει μια ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπη με την AT&T που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης του iPhone.

ΠΗΓΗ:Wall Street Journal l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC