Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

"My halandri - Η πόλη σου, ψηφιακά"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κεντρική ημερίδα του Δήμου Χαλανδρίου «Πόσο… γνωρίζεις τον Ψηφιακό σου Δήμο;», τη Δευτέρα 28 Απριλίου, στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενημέρωσης των πολιτών «My halandri - Η πόλη σου, ψηφιακά»,για το έργο “Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την Ψηφιακή Δημόσια Διοίκηση στο Δήμο Χαλανδρίου”, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ κατά 80%, και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι δημότες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες, λύσεις και ευκολίες που τους εξασφαλίζει η ψηφιακή σύγκλιση και η εφαρμογή της, στις καθημερινές τους συναλλαγές με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδας Ημερησία και του Net Economy κ. Δημήτρης Μαλλάς, ο οποίος ασχολείται με το χώρο των νέων τεχνολογιών, δίνοντας έμφαση στη σύγκλιση των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής εδώ και 14 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, καλωσορίζοντας του παρευρισκομένους τόνισε: « Δεν ξέρω πόσο γνωρίζετε τον ψηφιακό σας Δήμο, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι εμείς λειτουργούμε για να οδηγήσουμε την πόλη μας, μέσω της ψηφιακής λειτουργίας, στο επίπεδο που επιθυμούμε για εσάς και τα παιδιά σας. Ακολουθήστε μας σε αυτό το ψηφιακό ταξίδι και μοιραστείτε μαζί μας αυτό το όραμα και στόχο».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: η κα. Άντα Γιαννοπούλου, Σύμβουλος Ειδικής Γραμματείας «Ψηφιακού Σχεδιασμού» του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Ο πολίτης δεν είναι απροστάτευτος στο διαδίκτυο», η κα Σμαράγδα Τσιγάνη, Προϊσταμένη Μονάδας Ένταξης και Παρακολούθησης Έργων Ε.Π «Ψηφιακή Σύγκλιση» η οποία ανέλυσε την Ψηφιακή Στρατηγική του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, ο κ. Οδυσσέας Ράπτης,Διευθύνων Σύμβουλος «e-trikala», πρότυπου «ηλεκτρονικού Δήμου» της χώρας που παρουσίασε του τρόπους με τους οποίους η εισαγωγή των εφαρμογών της Ψηφιακής Εποχής ωφέλησε τους δημότες του Δήμου Τρικκαίων, ο κ. Γιάννης Ράμφος, εκπρόσωπος της εταιρείας GLOBO Technologies S.A. που παρουσίασε τους τρόπους που θα ωφεληθούν οι Δημότες από τις εφαρμογές της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο κ.Γαβριήλ Χαρ. Μαυρέλλης, εκπρόσωπος της Geospatial Enabling Technologies παρουσίασε το Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών του Δήμου Χαλανδρίου «e-topos».

Τα τρία (3) έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι:
- Το«e-URIPIDIS», πρόγραμμα ανάπτυξης ολοκληρωμένων εφαρμογών και παροχής προηγμένων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη,
- Το «e-TOPOS»,το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Χαλανδρίου
- Το «e-ΚΕΠ για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών».


ΠΗΓΗ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC