Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

«i-bank» από την Εθνική Τράπεζα


Με στόχο τη δυναμική περαιτέρω ανάπτυξη των εναλλακτικών της δικτύων διανομής τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε την Τρίτη την νέα ολοκληρωμένη υπηρεσία της «i-bank» που αφορά παροχή τραπεζικών εργασιών από τις αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ), το phone banking (το τηλεφωνικό κέντρο 181818), το mobile banking και το internet banking.

Παρουσιάζοντας τις νέες υπηρεσίες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνική Ιωάννης Πεχλιβανίδης ανέφερε ότι μόνον μέσω του δικτύου των 1.500 ΑΤΜ της Εθνικής το 2008 πραγματοποιήθηκαν 86 εκατ.συναλλαγές αξίας 17 δισ.ευρώ ενώ μέσω του Internet banking γίνονται 22 εκατ. συναλλαγές το χρόνο, με τους εγγεγραμμένους χρήστες να εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 500.000 στο τέλος του έτους.

Στη διάρκεια των επομένων δύο ετών θα προστεθούν επιπλέον 350 ΑΤΜ στο δίκτυο της Εθνικής ανακοίνωσε ο κ.Πεχλιβανίδης επισημαίνοντας ότι μέσω του εναλλακτικού αυτού δικτύου μπορεί να πραγματοποιηθούν 52 είδη συναλλαγών ενώ μέσω του Phone baking 144 είδη συναλλαγών.

Η στρατηγική της ανάπτυξης του i-bank, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πεχλιβανίδης, θα βασιστεί σε 4 άξονες:ταχύτητα, κάλυψη, ασφάλεια και οικονομία και θα αναπτυχθεί ταυτόχρονα και στην Ελλάδα και στις χώρες όπου η Εθνική διαθέτει παρουσία.

Έμφαση, όπως επισήμανε ο κ. Πεχλιβανίδης έχει δοθεί στην ασφάλεια, με επιτυχημένες πρακτικές αποτροπής απάτης βασισμένες στα πλέον εξελιγμένα συστήματα που αναγνωρίζουν τη συναλλακτική συμπεριφορά του πελάτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία της MasterCard, ο δείκτης συναλλαγών απάτης στα ΑΤΜ της Εθνικής το τελευταίο έτος διαμορφώθηκε μόλις στο 1/3 του αντίστοιχου Ελληνικού και Ευρωπαϊκού.

Όπως αναφέρθηκε επίσης στην παρουσίαση, η ανανεωμένη διαδικτυακή πύλη (portal) της Εθνικής στην οποία έχει ενσωματωθεί το Internet Banking παρέχει στους επισκέπτες και στους πελάτες ένα ιδιαίτερα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη.

Το Internet Banking έχει αναπτυχθεί στην ίδια πλατφόρμα με το Phone Banking και η πρόσβαση γίνεται με την ίδια συσκευή παραγωγής κωδικών μίας χρήσης (i-code) ώστε οι πελάτες να μπορούν να εναλλάσσουν το Internet και το Phone Banking χωρίς να πρέπει να συνηθίσουν ένα επιπλέον σύστημα, απολαμβάνοντας το ίδιο υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν τα δίκτυα της Εθνικής Τράπεζας.

Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν οι πελάτες των εναλλακτικών δικτύων της Εθνικής είναι η διασύνδεση με τα 9 εκατομμύρια καταθετικών λογαριασμών του συνόλου της πελατείας της Τράπεζας στην Ελλάδα.

Έτσι μπορούν να πραγματοποιούν μεταφορές σε λογαριασμό τρίτου, πχ για πληρωμή ενοικίου ή προκαταβολή ξενοδοχείου, εύκολα, από τα ΑΤΜ, το Phone Banking και το Internet Banking, και κυρίως ανέξοδα και με άμεση πίστωση του παραλήπτη. Συνδυάζοντας τις υπόλοιπες βασικές συναλλαγές στα εναλλακτικά δίκτυα με τις μεταφορές σε λογαριασμό, οι πελάτες της Εθνικής μπορούν να καλύψουν τις περισσότερες καθημερινές τους ανάγκες χωρίς να περιμένουν στο κατάστημα.

ΠΗΓΗ:AΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC