Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Google Flue Trends: Η Google παρακολουθεί την πορεία της εξάπλωσης της γρίπης των χοίρων

Σε απάντηση των κλήσεων των αρχών δημόσιας υγείας, η ομάδα του Google Flu Trends (http://www.google.org/flutrends/) χρησιμοποιεί τη «δύναμη» της μηχανής αναζήτησης της Google στο Μεξικό, έτσι ώστε να βοηθήσει στην παρακολούθηση της εξέλιξης των επιπέδων εξάπλωσης της γρίπης των χοίρων.Συγκεκριμένα, η Google προέβη στη διάθεση του εργαλείου Experimental Flu Trends για το Μεξικό (http://www.google.org/flutrends/intl/en_mx/index.html). Το εργαλείο αυτό παρέχει εκτιμήσεις για την πορεία της εν λόγω γρίπης σε εθνικό επίπεδο, καθώς και σε 16 πολιτείες του Μεξικού, καθώς και επιπλέον πληροφόρηση σχετικά με το ποιες πολιτείες μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο από τη γρίπη αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο αυτό εξάρει στοιχεία τα οποία, όμως, στην παρούσα φάση δεν δύνανται να συγκριθούν με αρκετά ιστορικά στοιχεία στην πόλη του Μεξικού. Ως εκ τούτου, η επιβεβαίωση των εκτιμήσεων του εργαλείου, όσον αφορά στις ΗΠΑ δεν είναι δυνατή.

Παρόλα αυτά, οι χρήστες της Google στο Μεξικό αναζητούν θέματα σχετικά με την εν λόγω γρίπη όταν βιώνουν συμπτώματα που μπορεί να συσχετίζονται με αυτήν. Η Google, συγκρατημένα αισιόδοξη, εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα γραφήματα αντανακλούν την πραγματική δραστηριότητα της γρίπης, καθώς το σύστημα εντόπισε αύξηση των περιστατικών στην πόλη του Μεξικού πριν από την κάλυψη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Πρόθεση της Google είναι να προσφέρει στις δημόσιες αρχές υγείας, καθώς επίσης και σε όλους όσους ενδιαφέρονται, επιπρόσθετη πηγή πληροφόρησης, όσον αφορά στην εξελισσόμενη εξάπλωση της γρίπης των χοίρων.


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω link: http://googleblog.blogspot.com/2009/04/experimental-flu-trends-for-mexico.html

ΠΗΓH Δελτίο ΤύπουΔεν υπάρχουν σχόλια:

 
SYNC ME @ SYNC